Buğdaydan sevindiren haber! Buğday ve arpa fiyatları durmadan düşüyor

Ekonomi haberleri
Buğdaydan sevindiren haber! Buğday ve arpa fiyatları durmadan düşüyor

Buğday ve arpa olarak alımı gerçekleştirilen hububat çeşitleri için düşüşler devam ediyor. TOBB tarafından açıklanan güncel fiyat listelerinde yer alan buğday ve arpalar için düşüşler sonrası listeler güncellendi. TOBB buğday ve arpa fiyatlarındeki değişimler sonrası hem buğday hem arpa indirimde.

Buğday ve arpa gibi bububat ürünleri çiftçiler tarafından satışı gerçekleştirilen ürünler. Çiftçilerin sattıkları buğday ve arpalar için güncel fiyatlar ise her satış sonrası değişim göstermeye devam ediyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafıdnan kayıt altına alınna satışlar sonrasında TOBB bir de güncel fiyat listeleri yayınlıyor. Günel TOBB buğday ve arpa fiyatları geçtiğimiz günlerde istikrarlı düşüşe geçti. 

BUĞDAY VE ARPA FİYATLARINDA SON DURUM

Buğdsay ve arpa çeşitleri için belirlenen güncel fiyatlar TOBB listelerinde yer almaya devam ediyor. TOBB tarafından yayınlanan listelerde buğday ve arpa çeşitleri son günlerde istikrarlı bir düşüş yaşadı. Yaşanan düşüşler ile birlikte buğday  ve arpa fiyatları ortyalam seiye olarak 6 bin Türk Lirası bandından 5 bin Türk Lirası bandına gerilemeye başaldı. Bu geriyeliş çiftçiler için olumlu bir haber olmasa da buğday ve arpa fiyatlarında düşüşlerin un ve ekmek gibi tahıl ürünlerinden ahzırlanan gıdalarda fiyat baremini koruması beklenebilir. 

Buğdaydan sevindiren haber! Buğday ve arpa fiyatları durmadan düşüyor - Resim : 1

GÜNCEL BUĞDAY VE ARPA FİYATLARI

Buğday ve arpalar çeşitlerine göre farklı fiyatlar alarak satışa sunulurlar. Örneğin beyaz arpa, diğer kırmızı buğday ve beyaz sert Anadolu buğdayı gibi buğday ve arpa çeşitleri farklı fiyatlar ile satışa sunuluyor. Gelçtiğimiz günlerde gelen ,indirimnler etkiliş olmaya devam. Bu süreklilik ile birlikte buğday ve arpa fiyatları da aşağı yönlü bir grafik çizmeye başladı. Buğday ve arpa fiyatlarında değişimler sonrası listeler şu şekilde güncellendi:

BEYAZ ARPA

Yaşanan fiyat düşüşleri ile birlikte beyaz arpa cinsinden hububatlar için yeni listeler de açıldı. Beyaz arpa için kayıt altına alınan son işlem Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı ve beyaz arpa çin güncel satış fiyatı ortalaması 6 bin 89 Türk Lirası seviyesinde görüldü. 

YEMLİK ARPA

Kümes hayvancılığında yem ollarak kullanılmak üzere alınıp satılan yemölik arpa listelerin dışında kalarak zamlandı. Yemlik arpa için gerçekleştirilen son satış işlemi Sungurlu Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı.

BEYAZ SERT ANADOLU BUĞDAYI

Beyaz ve sert kabukLu buğday çeşidi olan beyaz sert Anadolu buğdayı için belirlenen fiyatlar ise sabit kaldı. Güncel beyaz sert Anadolu buğdayı kaydı TOBB tarafından Bandırma Ticaret Borsasında alınmış olup kayıtlara göre beyaz sert Anadolu buğdayı güncel fiyatı da 7 bin 70 Türk Lirası seviyesinde görüldü. 

Buğdaydan sevindiren haber! Buğday ve arpa fiyatları durmadan düşüyor - Resim : 2

KIRMIZI SERT ANADOLU BUĞDAYI

Kırmızı ve sert kabuklu Anadolu buğdayı için belirlenen fiyatlar ise listelerde yerini düşüşler ile aldı. Kırmızı sert Anadolu buğdayı için belirlenen güncel fiyat 7 bin 90 Türk Lirası olurken kayıt altına alınan son işlem ise Bandırma Ticaret Borsası tarafından kaydedildi.

DİĞER KIRMIZI BUĞDAY

Diğer buğday kategorisinde yer alan diğer kırmızı buğday için listelerde düşüş devam ediyor. Diğer kırmızı buğday satışlarında kayıt altına alınan son satış işlemi Sungurlu Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Bu işlem ile birlikte diğer  kırmızı buğday için belirlenen ortalama satış fiyatı da 5 bin 920 Türk Lirası seviyesinde görüldü. 

EKMEKLİK BEYAZ YUMUŞAK BUĞDAY

Ekmeklik beyaz ve yumuşak kabuklu buğday çeşidi olan ekmeklik beyaz yumuşak buğday için belirlenen güncel satış fiyatı ise diğer çeşitlerin aksine yükseliş grafiği ile karşımıza çıkıyor. Ekmeklik beyaz yumuşak buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Bu işlem ile birlikte ekmeklik beyaz buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 856 Türk Lirası seviyesinde görüldü. 

YEMLİK BEYAZ BUĞDAY

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere yetiştiriciliği gerçekleştirilen yemlik beyaz buğday için düşüşler ise devam ediyor. Yemlik beyaz buğday için gerçekleştirilen son satıoş işlemi Sungurlu Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Bu işlem ile birlikte yemlik beyaz buğday için belirlenen güncel satış fiyatı da 6 bin 125 Türk Lirası seviyesinde görüldü. 

YEMLİK KIRMIZI BUĞDAY

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere yetiştirilen yemlik kırmızı buğday için belirlenne güncel satış fiyatı listelerde yükseliş ile karşımıa çıkıyor. Yemlik kırmızı buğday için gerçekleştirilen son satış işlemi Sungurlu Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Bu işlem ile birlikte yemlik krımızı buğday güncel satış fiyatı ise 5 bin 605 Türk Lirası olarak görüldü. 

Kaynak: Diğer

buğday Arpa hububat tarım çiftçi Düşüş Artış zam fiyat güncel