THY'nin uçtuğu şehirlere bir yenisi daha katıldı

THY Türk Hava Yolları Havacılık
THY'nin uçtuğu şehirlere bir yenisi daha katıldı
Fotoğraf: DepoPhotos

Türk Hava Yolları (THY), Tokyo’dan sonra Osaka’yı uçuş ağına ekledi.

Osaka uçuşlarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, "Kültür açısından zengin bir şehir olan Osaka'ya ilk uçuşumuzu duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Osaka uçuşları yalnızca Asya-Pasifik bölgesindeki varlığımızı güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda dünya çapında insanları ve kültürleri birbirine bağlama konusundaki kararlılığımızı da gösteriyor. Benzersiz uçuş ağımızla yolcularımızın dünyayı keşfetmesine olanak sağlarken, en kaliteli hizmeti sunmaya devam ediyoruz" dedi.

Dünyanın her yerinden turist çeken Japonya'nın en popüler turizm Merkezi Osaka, Tokyo'dan sonra ikinci büyük şehridir. Japon mutfağının başkenti olarak kabul edilen Osaka, dünya çapında bir gurme şehri olarak biliniyor. Şehir ayrıca Kyoto, Nara ve Kobe dahil Kansai bölgesinin kültürel hazinelerini keşfetmeye açılan bir kapı görevi görüyor.

THY'nin Osaka uçuşları Boeing 787-9 uçaklarıyla, pazartesi, salı, cuma ve pazar günleri olmak üzere haftanın dört günü gerçekleştirilecek.

KM MALTA HAVAYOLU ŞİRKETİNDEN ÜCRETLİ EL BAGAJI KARARI

Malta'nın yeni ulusal havayolu şirketi ile en ucuz biletle seyahat eden yolcular artık 10 kg'lık bir el bagajını ücretsiz olarak uçağa alamayacak.

Şu anda Air Malta ile en düşük ücreti ödeyen yolcular, küçük bir çantaya ek olarak bir parça el bagajı da alabiliyor.

Ancak yeni KM Malta Havayolları ile rezervasyon yapanların, web sitesine göre, yalnızca el çantası veya küçük sırt çantası gibi küçük bir çanta almalarına izin verilecek.

Değişiklikler ilk olarak geçen hafta havayolu tarafından duyuruldu ve Pazartesi günü web sitesi açıldığında teyit edildi.   

Yeni havayolunda mevcut olan dört ekonomi ücretinden yalnızca iki yüksek fiyatlı seçenek- 'ekonomi plus' ve 'ekonomi flex- standart olarak 10 kg'lık bir el bagajı içeriyor.

Bu arada, en düşük fiyatlı iki ücret- 'economy basic' ve 'economy value' - kabinde sadece küçük bir çantaya izin verirken, ikincisi aynı zamanda bir parça check-in bagajı da içeriyor.

Değişiklikler yolcuların eleştirilerine neden olurken, foto muhabiri Darrin Zammit Lupi, Facebook'ta havayolu şirketini ekonomi tarifesindeki el bagajı seçeneklerini "tam bir karmaşa haline getirmekle" suçladı. 

Lupi, "Oldukça düzenli bir şekilde seyahat ediyorum ve mümkün olduğunda her zaman Air Malta'yı kullandım, ancak şu ana kadar, bu yeni havayolu şirketi yeni geleneğimi başka bir yere götürmem için bana yalvarıyor" dedi.

Hafta sonu medyada konuyla ilgili çıkan haberlere tepki gösteren bağımsız aday Arnold Cassola da aynı platformda yaptığı bir paylaşımda havayolu şirketini "çılgınlık" olarak nitelendirdi. 

Kaynak: Ajans Bizim