THY'de koronavirüs etkisi! Pilot ve personelin maaşlarında indirime gidiyor!

THY'de koronavirüs etkisi! Pilot ve personelin maaşlarında indirime gidiyor!

Türk Hava Yolları(THY) koronavirüsün etkilerini azaltmaya çalışıyor. personel maliyetinin yüzde 50'sini alan Pilotların maaşlarında yüzde 50, diğer personelin maaşlarında ise yüzde 30 indirime gidecek

Türk Hava Yolları koronavirüsün yarattığı zararı azaltma çabaları içine girdi. THY personel maliyetinin yüzde 50'sini alan Pilotların maaşlarında yüzde 50, diğer personelin maaşlarında ise yüzde 30 indirime gidecek. THY'de yaklaşık olarak 30 bin personel çalışıyor.

Yaklaşık 350 uçağı yerde olan THY, şu anda çok az bir seferlerle ekonomisini döndürmeye çalışsa da şu anda elde ettiği gelir durumu kurtarmıyor. Hürriyet Gazetesi'nden Uğur Cebeci'nin yazısına göre THY'da bugünlerdeki gündem maaş indirimi!

THY'daki kulislerden aldığı bilgileri aktaran Cebeci, THY'nın sendikalarla görüştüğünü ve sözkonusu maaşlarla ilgili görüşmelerde ileriye gidemediklerini belirtiyor. 

THY'NIN PERSONEL MALİYETİ 1.8 MİLYAR DOLAR

THY'nın yıllık personel maliyeti 1.8 milyar dolar. THY yaptığı hesaplamalara göre pilot maaşlarında yüzde 50, diğer personelin maaşlarında ise yüzde 30 indirim hedefliyor! Eğer sözkonusu rakamlar onaylanırsa şirket maaşlarda 2018 seviyelerine geri dönecek. Pilotların THY'na yıllık personel maliyetinin yüzde 50'si yani 900 milyon dolar. THY'da yaklaşık olarak 6 bin pilot çalışıyor. Yıllık personel maliyetinin yüzde 25'i ise 12 bine yakın kabin memuruna ödeniyor.

 

KORONAVİRÜS SÜRECİNDE PERSONEL ÇIKARMAYACAK

THY'nın pandemi sürecinin sonuna kadar personel çıkarmayacak. Bunun yerine personele ödenen ikramiyelerin ödenmesinin yıl sonuna kadar durdurulması gündemde... 

THY pilot kabin görevlisi