Thodex'deki gerçek kaybı hesapladılar

Gündemdeki Thodex fırtınası devam eder iken konunun uzmanları Thodex'deki gerçek zararı hesapladı. Araştırma sonucunda vurgunun 2 milyar dolar değil, 150 milyon dolar olduğu öğrenildi.

Avalanche İş Geliştirme Direktörü ve Muhabbit kurucusu Squanch ismiyle tanınan Dr. Aytunç Yıldızlı, bir konsorsiyum kurarak Thodex borsa hesabında tutulan ve CEO ile birlikte "kaçırılan" miktarı hesaplama yolunu seçti.

Yıldızlı'ya yardım eli DataPool'un kurucusu Tufan Poyraz'dan geldi. Tufan Poyraz ile beraber alanında başarılı birçok analist el ele vererek, toplanan Thodex cüzdan adresleri ve Blockchain teknolojisi sayesinde birçok veri elde etti. Elde edilen verilerden en önemlisi de Thodex vurgununun toplam tutarı oldu.

Kripto paraların takibi kripto piyasasını izleyen borsalar üzerinden yapılabilir. Platformlar üzerinden yapılan işlemlerde blockchain üzerinden izlenebilir durumda... 

Tufan Poyraz ve ekibi yaptıkları incelemelerde gerçek zararın 2 milyar dolar değil. 150 milyon dolar olduğu sonucuna ulaştı. 

Poyraz ve ekibi, bu yapılan işlemlerin Bitcoin dışı kripto paralar olduğunu, Bitcoin işlemlerine ise gizlilik yazılımı kullanılması sebebiyle ulaşamadıklarını belirtti. 

 

Kaynak: Haber Global TV

'Bitcoin XRP dogecoin Thodex vurgunu Kripto para kripto para borsaları