Elon Musk'tan Bitcoin kararı!

Elon Musk'tan Bitcoin kararı!

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Tesla'nın Bitcoin kullanarak araç alımlarını askıya aldığını açıkladı. Bu kararının ardından Bitcoin'de büyük bir düşüş yaşandı. Musk yaptığı anketle de Dogecoin'e göz kırptı.

Elon Musk, Tesla'nın Bitcoin ile ödeme almayı durdurduğunu duyurdu. Musk'ın mesajından sonra ilk dakikalarda Bitcoin'de yüzde düşüş yaşandı. 

DOGECOİN'E GÖZ KIRPTI

Musk, Twitter'da bir anket paylaşarak Tesla'nın Dogecoin ile ödeme alıp almamasını takipçilerine sordu. Bu anket kısa sürede büyük ilgi gördü.

​Ankete katılanların yüzde 78.2'si evet yanıtı verirken Musk'tan anketin sona ermesinin ardından beklenmedik bir açıklama geldi.

​Musk açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bitcoin madenciliği için fosil yakıtların ve özellikle en kötü emisyona sahip olan kömürün hızla kullanılmasından ötürü endişe duyuyoruz. Kripto paralar birçok düzeyde iyi bir fikir ve önemli bir geleceğe sahip. Ancak bunun çevre için büyük bir maliyeti olamaz. Tesla herhangi bir Bitcoin’ini satmayacak. Ayrıca madencilik için sürdürülebilir enerjiye geçilir geçilmez, ödemeler için tekrar Bitcoin kullanmayı planlıyoruz.”

Elon Musk'tan Bitcoin kararı! - Resim : 1

BİTCOİN'DE BÜYÜK DÜŞÜŞ 

Musk'ın konuya ilişkin paylaşımının ardından Bitcoin fiyatı 58 bin dolar seviyesinden 46 bin dolar bandına kadar geriledi.

1,5 MİLYAR DOLARLIK VARLIĞINI BİTCOİN'E YATIRDIĞINI DUYURMUŞTU

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, 8 Şubat'ta 1,5 milyar dolarlık varlığını Bitcoin'e yatırdığını duyurmuştu. Şirket, yakın gelecekte ödeme türü olarak Bitcoin'i kabul etmeye başlayacağını bildirmişti.

Kaynak: Haber Global TV

'Bitcoin