Tesla çalışanların yüzde 10'undan fazlasını işten çıkarıyor

Haber Merkezi
Ekonomi haberleri Tesla Elon Musk
Tesla çalışanların yüzde 10'undan fazlasını işten çıkarıyor

Tesla, elektrikli araç pazarında yoğunlaşar rekabetin etkisiyle düşen satışlar nedeniyle küresel işgücünün yüzde 10'undan fazlasını işten çıkaracak.

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla, çalışanlarının yüzde 10'undan fazlasını işten çıkaracak.

BloombergHT'nin electrek'e dayandırdığı haberine göre, rekabetin giderek arttığı elektrikli araç pazarında talebin düşmesiyle zor durumda kalan Tesla son birkaç ay içinde yöneticilerden önemli ekip üyelerini belirlemelerini istedi, çalışanlarına verdiği bazı hisse senedi mükâfatlarını durdurdu ve bazı çalışanların yıllık değerlendirmelerini iptal etti.

Piyasa değeri açısından dünyanın en büyük otomobil üreticisi olan Tesla'nın yıllık raporuna göre Aralık 2023 itibarıyla dünya genelinde 140 bin 473 çalışanı bulunuyor. Şirketin yaklaşık 15 bin çalışanını işten çıkarması bekleniyor.

Tesla CEO'su Elon Musk notta, "Şirketi bir sonraki büyüme aşamamıza hazırlarken, maliyet azaltma ve üretkenliği arttırmak için şirketin her yönüne bakmak son derece önemlidir. Bu çabanın bir parçası olarak, organizasyonun kapsamlı bir incelemesini yaptık ve personel sayımızı küresel olarak yüzde 10'dan fazla azaltma gibi zor bir karar aldık" dedi.

Tesla geçen yıl Şubat ayında New York'taki çalışanlarının yüzde 4'ünü işten çıkarmıştı.