TESK Başkanı Palandöken: Kadın esnaf sayısı bir yılda 20 bin 303 arttı

TESK Başkanı Palandöken: Kadın esnaf sayısı bir yılda 20 bin 303 arttı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yazılı bir açıklamada bulundu. Palandöken "Esnaf kadın sayımız bir yılda 20 bin 303 arttı" dedi

Bir toplumun geçmişten günümüze kadar ayakta kalmasında kadınların başrol oynadığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yazılı bir açıklamada bulundu. Palandöken açıklamasında, “Güçlü vatan, güçlü millet kadınlarımızın verdiği emekler temelinde var olmuştur. Kadınlarımızın değerini yalnızca bu özel günde değil hayatımızın her alanında, her gün bilmeliyiz” dedi.

“KADIN ESNAF SAYISI 1 YILDA 20 BİN 303 ARTTI”

Kadınların iş gücüne katılımın her geçen gün artmasının sevindirici olduğunu vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Kendi ayakları üzerinde durabilen, gelecek nesillerin şekillenmesinde başrol oynayan kadınlarımız ekonomik anlamda da işgücüne sağladıkları katkılarıyla refah seviyesini yükseltiyor. Kadınlarımız önce aile ekonomisine sonra ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Ev ortamındaki otoritelerinin yerini esnaflıkla birleştiren kadınlarımız, kendi işinin de patronu olmasıyla güzel sonuçlar elde ediyor. Öyle ki 2021 Ocak ayında ülke genelinde 344 bin 829 kadın esnafımız bulunurken, 2022 Ocak ayında bu sayı 20 bin 303 artarak 365 bin 132’ye yükseldi. Bu yükseliş gerçekten sevindirici. Güçlü geleceklerin, güçlü ekonomilerin ve güçlü toplumların temelleri kadınlar sayesinde atılıyor. Emekçi kadın esnafımız başta olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, kadınlara yönelik her alanda pozitif ayrımcılığın arttığı bir çalışma ortamı diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: Diğer

esnaf TESK