Emekli maaşı için Temmuz zammı ne kadar olacak? Seçim sonrası zam gelişmesi

Emekli Temmuz zammı
Emekli maaşı için Temmuz zammı ne kadar olacak? Seçim sonrası zam gelişmesi

Ülkemizde emekli bireylerin aldıkları maaşlarda Temmuz zammı seviyeleri yavaş yavaş netleşmeye başladı. Mayıs ayının sonuna gelinmesi ile birlikte açıklanması beklenen Mayıs ayı enflasyon yüzdesi açıklandığı takdirde emekli maaş zamları için gözler Haziran ayına çevrilecek.

Emekli ve memur maaşlarına yılda iki kez zam uygulanıyor. Biri yıl başında diğer de Temmuz ayında işlenen zamlar ile emekli ve memurlar artan enflasyona bağlı şekilde zam almış oluyor. Emekli ve memur maaşları için işlenen zamlar Mayıs ayı enflasyon oranlarının açıklanması ile netlik kazanmaya yaklaşacak.

SEÇİM SONRASI EMEKLİ MAAŞI ZAMMI

Ülkemizde seçim sürecinin geride bırakılması ile birlikte gözler yeniden emekli ve memur maaşlarına çevrildi. Temmuz ayında zamlanması beklenen emekli ve memur maaşları için açıklanacak formüllerin yeniden gündeme gelmesi adına kabine kurulması ve hükümet sisteminin açıklanması bekleniyor. Bu sürecin ardından emekli ve memur maş zamları için de net bir formül oluşturulacak. 

Emekli maaşı için Temmuz zammı ne kadar olacak? Seçim sonrası zam gelişmesi - Resim : 1

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Emekli ve  memur maaşlarına gelecek olan zamların ne seviyede olacağı henüz bilinmiyor ancak tahminler her geçen gün netlik kazanmaya devam ediyor. Emekli ve memur maaşlarında zamlar enflasyon yüzdelerinin ortalaması alınarak işlenecek.

6 aylık ortalama enflasyon yüzdelerinin açıklanması ile birlikte refah payı da hesaplanacak ve emekli maaşlarında net seviyeler ortaya çıkarılacak. Emekli maaşında beklenen seviye ise 7 bin 500 Türk Lirası olarak belirlenen emekli maaşının Temmuz zammı ile birlikte 10 bin Türk Lirası seviyesinin üzerine çıkması. 

Emekli maaşı için Temmuz zammı ne kadar olacak? Seçim sonrası zam gelişmesi - Resim : 2

EMEKLİ VE MEMURLAR HAZİRAN AYINI BEKLİYOR

Emekli ve memurlar için geriye açıklanması beklenen 2 aylık ortalama enflasyon değerleri kaldı. emekli ve memurların alacakları Temmuz zammında etkin rol oynayacak olan Mayıs ve Haziran ayları ortalama enflasyon değerlerinin açıklanmasına kısa süre kaldı. Mayıs ayının bitişi ile birlikte griye yalnızca Haziran ayı içerisinde yaşanacak güncellemeler kalıyor. Gözler 
Haziran ayına çevrilmiş durumda. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Emekli maaş zam memur enflasyon Temmuz zammı