Telefonlar susmuyor... Açıklanan mısır fiyatları çiftçiyi hayal kırıklığına uğrattı

Ekonomi haberleri
Telefonlar susmuyor... Açıklanan mısır fiyatları çiftçiyi hayal kırıklığına uğrattı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, "Açıklanan mısır fiyatı çiftçiye hayal kırıklığı yaşattığını" söyledi. 

Bayraktar, aylık fiyat değişmelerine ilişkin açıklamasında, mısır alım fiyatına ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Bayraktar, şunları kaydetti:

"75 ilimizde mısır üretimi yapan üreticilerimiz kilogram başına 6 lira olarak açıklanan mısır fiyatından memnun kalmadı. Geçen yıl kilogram başına 5 lira 70 kuruş olan mısır fiyatının, bu yıl yüzde 5,3 artışla 6 bin lira açıklanması, fiyatın üreticilerimizin maliyetinin altında kalmasına neden oldu. Mısır fiyatı çiftçi için hayal kırıklığı yaşattı. Telefonlarımız susmuyor, sosyal medyada çiftçilerimiz Ziraat Odalarımıza da baskı yapıyor. 

29 Ağustos 2023 tarihi itibariyle Akdeniz Bölgesinde yüzde 14 nem oranı olan mısırda fiyatlar kilogram başına 5 lira 10 kuruş ve 5 lira 20 kuruş arasında değişiyor. Mısır hasadının tüm bölgelerde yoğunlaşmasıyla fiyatların daha da gerilemesinden endişe ediliyor."

"Yeniden değerlendirilmeli"

Üretimin her geçen gün zorlaştığı bir dönemde üreticilerin elinden geleni yaptığını belirten Bayraktar, şunları söyledi:

"Mısırını üretti hatta rekor seviyeye çıkardı. Üretimin artması sevindirici olmakla birlikte, artan üretimin bin bir emekle üretim yapan çiftçilerimizin refahına da yansıması önemlidir. Bu nedenle açıklanan mısır alım fiyatı yeniden değerlendirilerek artırılmalı, son 6 yıldır değişmeyen kilogram başına 3 kuruş olarak uygulanan mısır primi üreticilerimizin gelirini koruyacak seviyeye çıkarılmalıdır.”

Kaynak: Haber Global TV

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Şemsi Bayraktar çiftçi tarım