Tekfen Holding, Azerbaycan Merkez Bankası'nın yönetim binasını inşa edecek

Tekfen Holding, Azerbaycan Merkez Bankası'nın yönetim binasını inşa edecek

Tekfen Holding, bağlı ortaklığının Azerbaycan Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından Azerbaycan'da yaptırılması planlanan Azerbaycan Merkez Bankası Yönetim Binası'nı üstlenmek üzere bildirim mektubu aldığını belirtti

Tekfen Holding, bağlı şirketi Tekfen İnşaat'ın Azerbaycan Merkez Bankası Yönetim Binası'nın inşaatını üstlenmek üzere bildirim mektubu aldığını ve sözleşme görüşmelerine başladığını belirtti.

Holdingin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada işin kapsamının mühendislik, ekipman ve malzeme temini, anahtar teslimi yapım işleri olduğu, projenin toplam süresinin de 36 ay olduğu belirtildi.

Açıklamada sözleşmenin tutarının 250 milyon dolara yakın olarak öngörüldüğü, sözleşmenin imzası ile birlikte yeni açıklama yapılacağı ifade edildi.

Tekfen Holding'in KAP(Kamuyu Aydınlatma Platformu)'a yaptığı açıklama şöyle;

"Bağlı şirketlerimizden Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş., Azerbaycan Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından Azerbaycan'da yaptırılması planlanan 'Azerbaycan Merkez Bankası Yönetim Binası'nı üstlenmek üzere bildirim mektubu almıştır ve sözleşme görüşmelerine başlamıştır. İşin kapsamı mühendislik, ekipman ve malzeme temini, anahtar teslimi yapım işleridir. Projenin toplam süresi 36 aydır. 

 

250 milyon USD mertebesinde olması beklenen proje sözleşme tutarı, sözleşmenin imzası ile birlikte yeni bir Özel Durum Açıklaması ile duyurulacaktır."

Kaynak: Haber Global TV