TEİS: Düzenleme yeterli değil

Ekonomi haberleri
TEİS: Düzenleme yeterli değil

TEİS Başkanı Saydan, ilaç fiyatlarında yapılan güncelleme konusunda, "Bu güncellemenin ilacın hastaya ulaşmasına imkan sağlayacak seviyede olmadığını düşünüyoruz. Yeterli olduğunu düşünmediğimiz bu düzenlemenin yarayı iyileştirmeyeceğini, sadece bir pansuman olabileceğini belirtmek istiyoruz." dedi.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, yaptığı açıklamada, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile ilaç Euro kurunun yüzde 36,77 artırılarak 10,76 liraya çıkarıldığını anımsattı.

Kurda yapılan güncellemeye ilişkin Saydan, "Kur seviyesinin güncel kurun çok altında olmasından kaynaklı olarak piyasada bulunamayan ilaç sorununun devam edeceğini düşünüyoruz. Zira güncel kura göre, Euro bugün itibarıyla 19 lira seviyesinde bulunuyor. İthal edilen ilaçların güncel kura göre ithalatında sıkıntılar yaşanmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Eczacılar için ilacın bulunabilir ve ulaşılabilir olmasının önemini vurgulayan Saydan, şöyle devam etti:

"Çünkü bulunamayan ilaç, en pahalı ilaçtır. Bu güncellemenin ilacın hastaya ulaşmasına imkan sağlayacak seviyede olmadığını düşünüyoruz. Yeterli olduğunu düşünmediğimiz bu düzenlemenin yarayı iyileştirmeyeceğini, sadece bir pansuman olabileceğini belirtmek istiyoruz. İlaca ulaşmayı kolaylaştıracak gerçek iyileştirmelerin de bir an önce yapılmasını bekliyoruz. İlaç Euro kurunun, güncel ve ekonomik gerçeklere mutlaka uygun hale getirilmesi gerekmektedir."

 

Kaynak: Haber Global TV

ilaç eczane eczacı eczacılar birliği