Süveyş Kanalı'nı tıkayan geminin yarattığı günlük zarar: 9.6 milyar dolar

Süveyş Kanalı'nı tıkayan geminin yarattığı günlük zarar: 9.6 milyar dolar

Süveyş Kanalı'ndan geçen gemilerin istatistiklerini tutan Lloyd's List şirketinin verilerine göre, Süveyş Kanalı'nı tıkayan 400 Metrelik Evergreen gemisinin yarattığı günlük zarar 9.6 milyar dolar!

Süveyş Kanalı'ndan geçen gemilerin istatistiklerini tutan Lloyd's List şirketinin verilerine göre, Süveyş Kanalı'nı tıkayan 400 Metrelik Evergreen gemisinin yarattığı günlük yarattığı zarar 9.6 milyar dolar! Evergreen her iki yönden de kanalı tıkadı.

Evergreen'in yarattığı tıkanıklığın ardından kanaldan geçmek için bekleyen gemi sayısı 185 oldu! Ayrıca kanalda, 13 milyon varil petrol taşıyan 10 petrol tankerinin halen geçiş beklediği belirtiliyor. Bu gelişme Brent Petrol fiyatlarının 60 dolardan 65 dolara sıçramasını sağladı. 

Gemiyi rayına oturtma çalışmaları başarısızlık sonrasında bu sabaha kadar ara verilmişti. Gemiyi rayına oturtma çalışmalarına bu sabah devam edildi. 

9,6 milyar dolarlık rakam kanaldan batıya giden trafiğin 5.1 milyar dolar, doğuya giden trafiğin 4.5 milyar dolar olmasından hesaplanıyor.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

evergreen Süveyş Kanalı