Süper Lig'de ezeli rekabet! Trabzonspor ve Galatasaray hisselerinde 842 milyon TL'lik yükseliş

Süper Lig'de ezeli rekabet! Trabzonspor ve Galatasaray hisselerinde 842 milyon TL'lik yükseliş

Süper Lig'de Trabzonspor'un liderliğe, Galatasaray'ın ise üçüncülüğe yükselmesiyle borsada sert yükselişler yaşandı. Dünün ardından bugün de yaşanan yükselişlerle Galatasaray piyasa değeri 2 milyar TL'ye çıktı. Trabzonspor Fenerbahçe'ye yaklaştı

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın puan kaybettiği haftada Galatasaray ve Trabzonspor'un aldığı üçer puanın ardından borsada bu iki kulübün hisselerinde yaşanan yükselişler durmuyor. Dün tavan fiyatlara kadar yükselen hisseler bugün de yükselişini sürdür. Dün Galatasaray'ın piyasa değeri, Borsa İstanbul'daki en değerli spor şirketi olan Fenerbahçe'yi geride bırakmıştı. Bugün Galatasaray'ın piyasa değeri 2 milyar TL'ye yaklaştı. Galatasaray'ın borsadaki değer kazancı iki günde 443 milyon TL arttı.

Trabzonspor hisselerinde ise bugün de tavana kadar kilitlenen hisseler, spekülatif hareketlerin etkisiyle tekrar geri çekildi. Cuma gününü 4.66 TL seviyesinden kapatan Trabzonspor hisseleri, dün 5.59 TL'den kapanış gerçekleştirmiş, böylece piyasa değeri 1.1 milyar TL'den 1.32 milyar TL'ye ulaşmıştı. Bugün açılışın ardından Trabzonspor hisseleri 6.35 TL seviyesine kadar yeni bir sıçrama gerçekleştirdi. Bu noktada Trabzonspor'un piyasa değeri 1.5 milyar TL'yi bulmuştu. Ancak buradan başlayan hızlı dalgalanmayla hisseler önce düne göre eksiye düştü, ardından yeniden dalgalanma devam ederek hisseleri 6.10-6.13 bandına taşıdı. Bu noktada piyasa değeri de 1.44-1.45 milyar TL seviyelerinde seyrediyor.

Galatasaray hisseleri cuma gününü 2.88 TL'den kapatmışken, iki önemli rakibinin puan kaybetmesi ile pazartesi açılışın ardından 3.45 TL seviyelerine yükseldi. Bugün de yükseliş devam etti ve 3.70 TL'ye ulaştı. Böylece Galatasaray'ın cuma günü 1.55 milyar TL olan piyasa değeri önce pazartesi günü 1 milyar 863 milyon TL'ye sıçradı. Bugün ise açılışın ardından 1 milyar 998 milyon TL'yi buldu. Yine gelen kar satışlarıyla Galatasaray hisseleri 3.64 TL'ye, piyasa değeri ise 10:51 itibariyle 1 milyar 965 milyon TL seviyelerinde.

Bu verilere göre geçen haftayı 1 milyar 730 milyon TL'lik piyasa değeriyle borsanın en değerli spor şirketi olarak kapatan Fenerbahçe, bu unvanını pazartesi günü Galatasaray'a kaptırdı. Bugün ise iki şirket arasında piyasa değeri farkı bir ara 381 milyon TL Galatasaray lehine açıldı.

Beşiktaş hisseleri ise sportif performanstan bağımsız seyrini sürdürüyor. Beşiktaş, Başakşehir mağlubiyetine rağmen borsada yükselişine devam etti. 

10:51 İTİBARİYLE BORSA İSTANBUL'DAKİ SPOR HİSSELERİNİN PİYASA DEĞERİ

Galatasaray 1.97 milyar TL

Fenerbahçe 1.62 milyar TL

Trabzonspor 1.44 milyar TL

Beşiktaş 708 milyon TL

Beşiktaş fenerbahçe Galatasaray