Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödeme müjdesi! 2023 Nisan ödemesi 2059 liradan başlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödeme müjdesi! 2023 Nisan ödemesi 2059 liradan başlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuklara yönelik sağlanan Sosyal ve Ekonomik Destek ödemelerini Nisan ayında da sürdürüyor. Bu ödemeler kapsamında hak sahibi ailelerin hesaplarına 2.059 TL ile 3.708 TL arasında ödeme yapılıyor.

Destek ödemeleri, anaokulu, ilkokul, ortaokul, üniversite ve diğer kurumdan ayrılan çocuklar için farklı tutarlar üzerinden veriliyor. SED başvurusu yapmak için belirli koşulların karşılanması gerekiyor.

Bu koşullar arasında bakım tedbiri kararı ile ailelere dönüş, ekonomik nedenlerle muhtaç hale gelen çocuklar, bakım tedbiri kararı olan çocuklar için para desteği, muhtaç durumdaki çocuklara bakım tedbiri, felaket, afet, kaza ya da hastalık sonucu geçinemeyenlere ya da hayati tehlike durumuna neden olan bir ameliyatı olan kişilere veya vefat edenlerin çocuklarına yardım ödemesi yapılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Nisan ayı içerisinde 645.269.922 TL Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yapıldığını açıkladı ve çocuk politikalarının temelinin aile bütünlüğünün korunması olduğunu vurguladı.

Kaynak: Diğer

Sosyal Ekonomik Destek SED ödemesi Aile Bakanlığı