Türkiye kışın doğalgaz sorunu yaşayacak mı? BOTAŞ'tan flaş açıklama

Ekonomi haberleri son dakika

Avrupa önümüzdeki kış itibarıyla ciddi bir doğalgaz sorunu ile karşı karşıya. Kremlin gaz teminine ilişkin "Avrupa için içler acısı olacak" ifadesini kullandı. Peki Türkiye bu kış doğalgaz sorunu yaşayacak mı? BOTAŞ Silivri Yeraltı Dep. Tes. İşetme Müdürü Erkan Akbaş Haber Global yayınında açıkladı

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın ardından özellikle enerji sektöründe büyük sıkıntılar meydana geldi. Rusya elindeki gazı Avrupa'ya tehdit olarak kullandı. Avrupa'yı ise gaz korkusu sardı. Peki Türkiye bu kış doğalgaz temininde sorun yaşayacak mı? Haber Global Muhabiri Mehmet Altunışık Türkiye'nin en büyük doğalgaz depolama tesisine girdi. Türkiye'nin en büyük doğalgaz tesisinde BOTAŞ Silivri Yeraltı Dep. Tes. İşetme Müdürü Erkan Akbaş ile birlikte doğalgaz tartışmalarına açıklık getirdi.

TÜRKİYE BU KIŞ DOĞALGAZ SORUNU YAŞAYACAK MI? DEPOLARDA SON DURUM

Akbaş "Doğalgaz depolamada olası zor durumlarda sisteme gaz vererek BOTAŞ olarak temin anlamında planlamalarımız hazır. Bir sorunla karşılaşmayacağımızı düşünüyorum. Rahat bir kış geçireceğiz" dedi.

Türkiye'nin yıllık ortalama gaz tüketimine de değinen Akbaş "Kışın soğukluğuna göre tüketim değişebiliyor. Ortalama 50-60 milyar tüketimi var. BOTAŞ olarak yüzde 10 kısım olarak depoluyoruz" ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZ PLATFORMLARINDAKİ KAPASİTE NE DURUMDA?

Akbaş sözlerine şöyle devam etti: 

Yeni kuyularla birlikte kapasitemizi 4.6 milyar metreküpe artırdık. Bu kuyular yüz de yüz kapasite olarak dolu.

Kaynak: Haber Global TV

botaş doğalgaz