Enflasyon rakamları sonrası dolarda flaş gelişme!

Ekonomi haberleri

Enflasyon temmuz ayında yüzde 2,37 olarak gerçekleşti. Dolar enflasyon rakamları sonrası 17,95 TL'den işlem görüyor.

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Temmuz ayında yıllık yüzde 79,60, aylık yüzde 2,37 oldu. Bu beklentilerin altında kalan enflasyon rakamlarının ardından dolar ve euro'daki hareketliliğinde önemli bir değişiklik yaratmadı.

 

ENFLASYON SONRASI DOLAR VE EURO'DA SON DURUM

Dolar enflasyon rakamları sonrası 17,95 TL'den işlem görüyor. Euro ise 18.27 TL'deki seyrine devam ediyor. 

KAVCIOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, dün TOBB toplantısında konuştu. Kavcıoğlu, toplantıda kredi zorluğundan şikayet eden işadamlarına 2022 yılının ilk 6 ayında sağlanan kredilerin 2021 yılının tamamından fazla olduğunu vurguladı. Kavcıoğlu enflasyon ile ilgili olarak ise "En kısa zamanda enflasyonda kalıcı bir düşüşü amaçlamaktayız.  Araçlarımızı bundan sonra da liralaşma perspektifinde kullanmaya devam edeceğiz. Amaç cari fazla vererek, Türkiye'de sürekli ve kalıcı fiyat istikrarını sağlamaktır. Bu çerçevede her türlü makro ihtiyati tedbiri almaya devam edeceğiz. TCMB'nin temel amacı fiyat istikrarını sağlamaktır, biz de bunun cari dengeyle olacağına inanıyoruz. Özel sektörümüzün yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

Küresel piyasalarda ise dolar küresel riski iştahının düşmesi ve resesyon endişeleriyle yeniden yukarı dönerken piyasalar eksiye döndü. Dolar endeksi dün 105.09'dan 106.06'ya döndü. 

Euro/dolar kuru doların değer kazanması sonrasında 1,0177'ye kadar geriledi. 

 

Kaynak: Haber Global TV

dolar euro döviz