İslam Memiş gram altın için direnç seviyesini açıkladı

Ekonomi haberleri İslam Memiş
İslam Memiş gram altın için direnç seviyesini açıkladı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ve dolarda kırmızı çizgi ve direnç seviyelerine dikkat çekerek, "Biraz daha ucu açık piyasaya gidebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Altın ve dolar fiyatı yukarı yönlü hamlelerine devam ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altın fiyatının 980, dolar/TL kurunun 16,40 bandını aşması durumunda geçerli olacak yeni direnç seviyelerini açıkladı.

KİRA ARTIŞLARINA GELEN DÜZENLEME

Memiş'in açıklamaları: Yoğun haber akışları var. Dış politikada, büyüme rakamlarında, emlak piyasasında. (Kira artışlarına düzenleme) Bakan'ın açıklamaları var. Rant ekonomisinin önüne geçmek için çeşitli uygulamalar yapılıyor. Bu düzenlemelerin hızlanması gerektiğini, kira tahliye davalarıyla ilgili de burada Adalet Bakanlığı'nın devreye girmesini düşünen birisiyim. Sahada geçerli olan bir süreç var. Önümüzdeki aylarda göreceğiz. Yapılan açıklamalar önemli ama Türkiye'nin şöyle bir eksikliği de var. Yasa ve kanunlar yeterli ama kural bilmezler insanları mağdur etmeye devam ediyor. Kira kontratında zaten tarafların imzası var, neye rağmen yüzde 100, yüzde 200 zam yapıyorsunuz? Bunların denetlenmesi lazım, asıl sorun burada.

BÜYÜME RAKAMLARI

Beklenti doğrultusunda gelen bir rakamsal değer. Sayın Bakan da açıklamıştı, piyasalar için sürpriz değil. Yüzde 48 gibi kısmı ihracatla geliyor. Büyüme rakamları geldi ama 16,40 üzerindeyiz dolar kurunda. Kırmızı çizginin üzerinde atak gerçekleştirmesi, pariterlerin gerilemesi gibi etkenler insanların büyüme rakamlarını çok da takip etmemesine neden oluyor.

RUSYA'YA PETROL YAPTIRIMI

Petrol fiyatları 123 dolara kadar yükseldi, ciddi anlamda risk oluşturuyor enerjiye bağımlı ülkeler için. Ülkelerin kendi kaynaklarını tehdit olarak kullanması da bütün dünya ekonomilerinin olumsuz etkiliyor. Ben bu sürecin hemen geçeceğini tahmin etmiyorum ama bir iyimserlik var Avrupa ile Rusya arasında. Bence Rusya ve Ukrayna yaptırım kararlarında geri adım atabilir. Çırağan'daki toplantılar vs. çok görüş ayrılığı olduğunu zannetmiyorum. Burada uzlaşma çıkacağını tahmin ediyorum.

Kontrollü şekilde ülkelerin uygulamış olduğu bir politika. Bugün Rusya-Ukrayna çatışması olmadan enerji krizi, tarım emtia krizi çıkacağını herkes biliyor. Kontrollü şekilde süreci devam ettiriyorlar. Enflasyon kontrollü şekilde artırıyor.

GRAM ALTIN İÇİN KIRMIZI ÇİZGİ VE DİRENÇ SEVİYESİ AÇIKLAMASI

Kripto paralarda moraller yerine geliyor. Yüzde 50 civarında yükseliş vardı. Asıl kalıcı yükselişler için Bitcoin'de 35 bin dolar seviyesinde kapanışlar görmemiz gerekiyor. Çin'deki normalleşme altında gerilemeye neden oluyor ons bazında ama dolar varlıklarının toparlanması da dolar TL'nin 16,40'lar üzerine ataklara neden oluyor. Kırmızı çizgimiz 16.40, üzerinde kapanışlar gelirse 16.60 lira direnç seviyemiz var. Gram altındaki kırmızı çizgimiz 980 lira seviyesi. Bunun üzerine kapanışlar gelirse bir sonraki ataklarda 1050 lira seviyesi var ama yatay bir süreç olacak 10-15 gün Merkez Bankası bu süreci baskılayacak veya biraz daha ucu açık piyasaya gidebiliriz. Hem içeride hem dışarıda kafalar karışık. Petrol fiyatları ve doların yükselmesi enflasyonla mücadeleyi zorlaştırıyor.

Kaynak: Haber Global TV

İslam Memiş gram altın dolar gram altın ne kadar İslam Memiş gram altın açıklaması