Fed Başkanı Powell'dan enflasyon ve faiz mesajı

Ekonomi haberleri FED
Fed Başkanı Powell'dan enflasyon ve faiz mesajı

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, enflasyon ve faiz politikalarına dair açıklamalarda bulundu.

Fed Başkanı Jerome Powell Jackson Hole Sempozyumu’nda yaptığı ve piyasaların merakla beklediği konuşmasında Eylül’deki faiz artışının boyutunun tamamen veriye bağlı olacağını söyledi.

Bloomberg HT'nin aktardığına göre Powell, “Eylül ayı toplantısında alacağımız karar verilere ve değişen görünüme bağlı olacak” dedi.

Powell fiyat istikrarını onarmanın zaman alacağını belirterek “Yüksek enflasyon güçlü talebin ve arzdaki sorunların bir sonucu. Taleple arzı dengede tutmak için araçlarımızı güçlü bir şekilde kullanmamızı gerektiriyor” diye konuştu.

'ACI VERİCİ' OLABİLİR

Powell faiz artışlarının ekonomi için ‘acı verici’ olabileceği uyarısı yaptı. Powell yüksek faiz, yavaşlayan büyüme ve ılımlı istihdamın enflasyonu düşüreceğini ancak hane halkının biraz zorluk çekeceğini söyleyerek “Bu da enflasyonu düşürmenin acı maliyeti. Ancak fiyat istikrarını sağlayamamak daha acı verici olur” değerlendirmesini yaptı.

Powell Fed’in kısıtlayıcı politika duruşunu bir süre devam ettirmesi gerektiğini belirtti. Powell ABD ekonomisinin yavaşlasa da hala güçlü bir ivmesi olduğunu vurguladı.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

FED Fed Başkanı Powell fed faiz kararı ABD Merkez Bankası