Emlak vergisi bildirimini unutanlara müjde! Onlar da yapılandırma kapsamına alındı

Emlak vergisi bildirimini unutanlara müjde! Onlar da yapılandırma kapsamına alındı

Vergiler içinde bildirimi en çok unutulan vergi olan emlak vergisi de yapılandırma kapsamına alındı. Buna göre, 30 Nisan 2021 tarihinden önce verilmesi gerektiği halde 9 Haziran 2021 tarihi itibariyle emlak vergisi bildiriminde bulunmayan mükelleflerde yapılandırma kapsama alındı.

Vergiler içinde bildirimi en çok unutulan vergi olan Emlak vergisi de yapılandırma kapsamına alındı. Buna göre, 30 Nisan 2021 tarihinden önce verilmesi gerektiği halde 9 Haziran 2021 tarihi itibariyle emlak vergisi bildiriminde bulunmayan mükelleflerde kapsama alındı.

Yeni Yapılandırma Kanununda belli bir tarihten önce tahakkuk eden ve ödenmeyerek kesinleşen vergi, bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları alınıyor. Dünya'dan Abdullah Tolu'nun yazısına göre, Kamuya olan borçların yapılandırıldığı kanunda emlak vergisi için önemli bir ayrıntı da yer alıyor. 30 Nisan 2021 tarihinden önce verilmesi gerektiği halde 9 haziran 2021'e kadar bildirimde bulunmamış ya da bildirimde bulunduğu halde eksik ödeme yapmış emlak vergisi mükellefleri yapılandırılma kapsamına alındı. Dünya'dan Vergikurdu rumuzuyla vergiler üzerine yazı yazan Abdullah Tolu'ya göre bu detay bugüne kadar hep atlanılan bir konu.

Emlak vergisinin vergiler içinde bildirimi en çok unutulan vergi olduğunu belirten Tolu, emlak vergisi bildirimini unutanların ilk defa yapılandırma kapsamına alındığını yazdı.

Bu yapılandırma sayesinde 9 haziran 2021 tarihine kadar hiç bildirim vermeyen veya eksik bildirim verenler de 31 ağustos 2021 tarihine kadar verecekleri bildirimle yapılandırmadan yararlanabilecekler.

Kaynak: Haber Global TV

Emlak vergisi vergi mükellefi