Dolar yeniden yükselişte

Dolar yeniden yükselişte

Kasım ayında ekonomi yönetiminin değişmesi ve ardından gelen adımlarla gerilemeye başlayan dolar kuru bu kez yönünü yukarı çevirdi. 19 Şubatta 6.96 olan dolar kuru bugüne 7.18 seviyesinden başladı

Kasım ayında ekonomi yönetiminin değişmesi ve ardından gelen adımlarla gerilemeye başlayan dolar kuru bu kez yönünü yukarı çevirdi. 19 Şubatta 6.96 olan dolar kuru bugüne 7.18 seviyesinden başladı.

Kurda yükselişin sebepleri artan ABD 10 yıllık tahvil faizleri ile kasım ayından beri süregelen ekonomi politikalarının sürekli olmayacağı endişeleri sayılabilir. Muhalefetin Merkez Bankası rezervlerini tartışmaya açması kurdaki hareketleri etkiliyor. Merkez Bankası (TCMB) rezervlerinde, ekonomi yönetiminde Kasım ayında yaşanan değişim öncesi iki senede yaşanan 128 milyar dolarlık kayıpla başlayan tartışmalar kısa sürede yerini kabine revizyonuna ilişkin tartışmalara bıraktı.

Bu sebeplerden ötürü dolar küresel para birimleri karşısında değer kaybederken TL negatif ayrışıyor. TCMB dün TL zorunlu karşılık oranlarını 200 baz puan artırdı. Ekonomistler bu kararı sıkı duruşu güçlendirme olarak yorumlarken, kararın ardından mevduat faizlerinde yükseliş bekleniyor.

Euro ise bugüne 8,7544 seviyesinden başladı. 

Kaynak: Haber Global TV

euro kaç tl dolar kuru döviz kurları