Son dakika Bakanlıktan Gelire Endeksli Senetlerin İhracı Hakkında Açıklama

Hazine Maliye Bakanlığı Ekonomi haberleri
Son dakika Bakanlıktan Gelire Endeksli Senetlerin İhracı Hakkında Açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre GES'ler (Gelire Endeksli Senetler) talep toplama işlemleri yoluyla ihraç edilebilecek. Talep toplama işlemleri ise 15 Haziran tarihinde başlayacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre GES'ler (Gelire Endeksli Senetler) talep toplama işlemleri yoluyla ihraç edilebilecek.

Talep toplama işlemleri ise 15 Haziran tarihinde başlayacak. İhraç edilebilecek senetler 3 ayda bir kupon getirisi sağlayacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Senede ilişkin talep toplama işlemleri ile senedin ihracı, kupon ve anapara ödemeleri Bakanlığımız sitesinde yayınlanacak duyuruda belirtilecek bankalar aracılığı ile gerçekleştirilecektir" ifadesine yer verildi.

BAKANLIKTAN 'GES' İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Gelire Endeksli Senetler (GES): Devlet İç Borçlanma Senetlerinin çeşitlendirilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacıyla getirisi Kamu İktisadi Teşebbüsü statüsündeki bazı kuruluşların bütçeye aktarılan hasılat paylarına endekslenen senetlerdir.

Gelire endeksli senetler (GES), vatandaşların yatırımlarını TL cinsi varlıklara yönlendirebilmesi için alternatif bir araç olarak öne çıkmaktadır.

GES'lerin getirileri, gelir performansı güçlü olan ve bütçeye hasılat aktarımı yapan Kamu İktisadi Teşebbüslerinin gelirlerine endeksli olacaktır.

3 ayda bir ödenecek kuponlar için uygulanacak asgari getiri garantisi sayesinde, vatandaşların gelir paylarındaki değişimlerden olumsuz etkilenmesi önlenmiş olacaktır.

Bununla birlikte, GES'lere konu Kamu İktisadi Teşebbüslerinden bütçeye aktarılan hasılat performansı beklenenin üzerinde geldiğinde yatırımcılara ilave getiri sunulacaktır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıklama

 

Kaynak: Haber Global TV

Hazine ve Maliye Bakanlığı GES