Bakan Nebati: Enflasyon üzerindeki kur baskılarının düşeceğini öngörüyoruz

Ekonomi haberleri Nureddin Nebati

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ''Azalan dış finansman ihtiyacı ile birlikte enflasyon üzerindeki kur baskılarının düşeceğini öngörüyoruz'' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebat ekonomi gündemine ilişkin yaptığı açıklamada "Azalan dış finansman ihtiyacı ile birlikte enflasyon üzerindeki kur baskılarının düşeceğini öngörüyoruz" şeklinde konuştu.

Nebati'nin açıklamaları şöyle: 

Ülkemizde üretim, ihracat ve yatırımlar, küresel ve bölgesel tüm olumsuz gelişmelere rağmen artışını güçlü bir şekilde sürdürürken istihdam piyasasındaki olumlu görünüm de devam etmektedir.

Cumhurbaşkanımızın liderliği ile Cumhuriyetimizin 100. yılındaki hedefimiz yeni rekorlar kırarak 300 milyar dolarları aşan ihracata ulaşmak

90’lı yıllarda kronik bir sorun haline gelen enflasyonu iktidara geldiğimiz andan itibaren uyguladığımız ihtiyatlı politikalarla düşürdüğümüz gibi tekrar düşürmek için mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz.

Vatandaşlarımızın günlük hayatlarını etkileyen olağanüstü fiyat artışlarının alım güçlerine en az düzeyde yansıması için azami çabayı gösteriyor ve gerekli adımları ivedilikle atıyoruz.

Enflasyonla mücadeleye katkı sağlamak amacıyla kamu olarak 2022 yılında 241,3 milyar lira vergi gelirinden vazgeçiyoruz.

GES’leri topladık. Talepler çok olumlu oldu

2021 yılında 39 helikopter bugün 55 helikopterimiz var. 3 uçak iken 20 oldu. 4 İHA varken 8 oldu. Havadaki su kapasiteniz 2002’de 85 ton, geçen yıl 154 ton, şu anda 302 tona çıkmış durumda. Yangınla mücadele bütçesi 4 Milyar TL

Kaynak: Haber Global TV

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati enflasyon son dakika ekonomi haberleri