Asgari ücret zammıyla ilgili rakamlar netleşiyor

Ekonomi haberleri Asgari ücret Vedat Bilgin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Zam Enflasyon Enflasyon Raporu Şifa Kaymak
Asgari ücret zammıyla ilgili rakamlar netleşiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin "Hayat şartlarını dikkate alarak Temmuz ayında da yeniden emeği koruyacak asgari ücret düzenlemesini devreye sokacağız." demişti. Milyonların gözü yapılacak asgari ücret zammına çevrildi. Ekonomist Murat Özsoy, tahmini zam oranını açıkladı.

Önceki gün asgari ücretle ilgili de önemli mesajlar veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "2023 yılı asgari ücreti 2022 yılına göre net artış oranını yüzde 100 yaparak ülkemiz ve milletimiz için en doğru, en hakkaniyetli kararla emeğin ve emekçinin yanında olmaya devam ettik. Hayat şartlarını dikkate alarak Temmuz ayında da yeniden emeği koruyacak asgari ücret düzenlemesini devreye sokacağız. Sosyal devlet anlayışıyla çalışanlarımızla omuz omuza vererek her bir vatandaşımızın refah seviyesinin yükselmesi, istihdamın artması için çalışmaya devam edeceğiz." demişti.

Asgari ücret zammıyla ilgili rakamlar netleşiyor - Resim : 1

TEMMUZ AYI ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA RAKAMLAR NETLEŞİYOR

Ekonomist ve Finans Uzmanı Murat Özsoy, Bakan Bilgin'in asgari ücret açıklamaları sonrası son rakamlarla ilgili haberglobal.com.tr'den Şifa Kaymak'a değerlendirmelerde bulundu.

Asgari ücret zammıyla ilgili rakamlar netleşiyor - Resim : 3

Özsoy temmuz ayı asgari ücret rakamlarıyla ilgili "Haziran ayı enflasyon oranının Temmuz ayında açıklanacak olmasının ardından asgari ücretlilerle birlikte memur ve emeklilere yapılacak zam oranı da netleşmiş olacak.2023 yılında uygulanacak asgari ücretin 8 bin 506,8 TL olarak açıklanması ile eski rakam olan 5 bin 500 TL’ye göre yüzde 55, Ocak ayına göre de yüzde 100 oranında bir artış yapılmıştı. 2023 yılı tahmini olan yüzde 22,3 enflasyon oranı tutturulması çok iddialı ve zor bir hedef olduğunu daha geçen yıldan bu yana ısrarla söylüyorum. Şu andaki gidişata baktığımızda peşi sıra gelen zam haberleri, gıda fiyatlarındaki artışlar, otomobil ve gayrimenkul piyasasına yönelik talepler, seçim ekonomisi, dolar/TL kurunun baskılanması sonucunda seçim sonrasındaki artış beklentileri gibi konular enflasyon hedefinin tutturulmasını nerdeyse imkansız hale getiriyor. Hal böyle olunca da bu yılın 6 aylık enflasyon oranına göre belirlenecek asgari ücret ayarlaması ile Temmuz ayında net asgari ücretin çift haneli olmasına nerdeyse kesin gözüyle bakıyorum" dedi.

Asgari ücret zammıyla ilgili rakamlar netleşiyor - Resim : 5

"TEMMUZ AYI ASGARİ ÜCRET 12 BİN TL CİVARINDA OLACAK"

Özsoy asgari ücret tahminiyle ilgili "Şu anda ilk 3 aylık enflasyon rakamlarına göre yansıtılması gereken fark zaten yüzde 10 seviyesini aştı. Nisan, Mayıs, Haziran aylarındaki muhtemel gelişmeleri de düşündüğümüzde 6 aylık enflasyon farkının yüzde 20’nin altında kalmasını çok az ihtimal olarak görüyorum. Bu halde bile baktığımızda zaten asgari ücretin net rakamının minimum 10 bin TL civarında olması gerekiyor. Benim tahminim ise açıklanacak rakamın yaklaşık 12 bin TL civarında olması yönünde." ifadesini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ekonomi haberleri temmuz ayı asgari ücret asgari ücret zammı zam zam haberleri enflasyon ekonomi son dakika asgari ücret son dakika