Son Dakika! Merkez Bankası faizi indirdi: Dolar ve Euro fırladı

Ekonomi haberleri

TCMB'nin faiz kararını açıklayacağı güne dolar/TL kuru 17.9487 TL seviyesinden başlamıştı. Merkez Bankası kararı sonrası dolar ve Euro'da hızlı yükselişler yaşanıyor. Euro 18.50'ye yaklaşırken, dolar kuru 18.10'u aştı!

TCMB büyük bir sürprize imza atarak politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 13'e çekti. Böylece TCMB 8 aydır dokunmadığı PPK faizini değiştirmiş oldu. Hem Reuters hem de Anadolu Ajansı anketlerine katılan ekonomistlerin tamamı faizlerin yüzde 14'te sabit bırakılacağı yönünde görüş bildirmişti.

TCMB, faiz indiriminin gerekçesi olarak sanayide yaşanan ivme artışını sürmesi olarak açıkladı. PPK metninde yer alan ilgili gerekçe şöyle;

"Küresel büyümeye yönelik belirsizliklerin ve jeopolitik risklerin arttığı bir dönemde sanayi üretiminde yakalanan ivmenin ve istihdamdaki artış trendinin sürdürülmesi açısından finansal koşulların destekleyici olması önem arz etmektedir. Bu çerçevede Kurul, politika faizinin 100 baz puan düşürülmesine karar vermiş, mevcut görünüm altında güncellenen politika faiz düzeyinin yeterli olduğunu değerlendirmiştir."

Bugüne dolar/TL kuru 17.9487 TL Euro ise 18,2514 TL'den başlamıştı. 

Faiz kararı sonrası dolar 18,10'dan işlem görüyor. Euro ise 18,45 TL'den işlem görüyor. 

Türkiye'nin 5 yıllık risk primi CDS ise 740 seviyelerinden 788'e yükseldi. 

 

 

Son Dakika! Merkez Bankası faizi indirdi: Dolar ve Euro fırladı - Resim : 1

 

Kaynak: Haber Global TV

dolar euro döviz