Silikon Vadisi devleri ofise geri dönüyor!

Silikon Vadisi devleri ofise geri dönüyor!

Koronavirüs salgını nedeniyle 1 yılı aşkın süredir personelinin çoğu evden çalışan Silikon Vadisi'nin devleri ofise geri dönmeyi planlıyor. Google bu geri dönüşler için yeni ofis planları yapmak üzere gayrimenkul satın almaya başladı, Facebook yüzde 10 kapasite ile Mayıs ayında ofise dönüyor.

1 yılı aşkın süredir personelinin çoğu evden çalışan Silikon Vadisi'nin devleri ofise geri dönmeyi planlıyor. Google bu geri dönüşler için yeni ofis planları yapmak üzere gayrimenkul satın almaya başladı, Facebook yüzde 10 kapasite ile Mayıs ayında ofise dönüyor. Bu açılma servis ve ücretsiz yiyecekler olmadan gerçekleşecek.

Facebook, başlangıç olarak yüzde 10 kapasite ile ofise geri dönecek. Facebook, ofiste çalışmada maske, mesafe ve haftalık düzenli olarak Covid-19 testi planlıyor. Google ise ofis olarak kullanmak için ABD'nin çeşitli ülkelerinde 7 milyar dolarlık gayrimenkul satın aldı. Bu satın almayla birlikte Google'in elindeki gayrimenkullerin değeri 50 milyar dolara ulaştı. Google salgın sonrasında hızlı büyümeye bağlı olarak ofislerine geri dönüşlerin başlayacağını öngörüyor. Google yöneticileri "Ofis içinde serbest, spontane iletişim ve bu iletişim sonunda çalışma grupları oluşturulmasının şirketin iş kültürünün temelinde olduğu"nu söylüyor.

Uber, San Francisco'daki merkezini 29 martta yüzde 20 kapasite ile yeniden açacağını duyurdu. Süresiz evden çalışma seçeneğini çalışanlarına sunan Twitter ise ofislerini yeniden açmayı planladığını ancak net bir tarih olmamakla birlikte yüzde 20 kapasiteli açılacağını belirtiyor. 

Microsoft ise çalışanlarının düşük kapasite ile Redmond Kampüsüne dönmelerine yardım edeceklerini açıkladı. 

Kaynak: Web Özel

Silikon vadisi ofis Microsoft twitter