SGK'de EYT hazırlıkları başladı

SGK EYT
SGK'de EYT hazırlıkları başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2 milyon 250 bin EYT'liyi ilgilendiren açıklamayı yaptı, SGK'de 'yoğun mesai' hazırlıkları başladı. Bilgi işlem alt yapısını güçlendirildi, işlem merkezi ve personel sayısı artırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki toplantının ardından emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeyi açıkladı.

Erdoğan'ın "Yaş sınırının olmadığı ve prim gününü dolduranların emekli olabileceğini" duyurduğu yasal düzenlemenin de bu hafta Meclis'e sunulması bekleniyor. Yasanın Meclis'ten geçmesi ve yürürlüğe girmesinin ocak ayı ortasını bulması öngörülüyor.

2 milyon 250 bin kişiyi kapsayan düzenlemeyle ilgili yasanın yürürlüğe girmesinin ardından EYT kapsamındaki emeklilik başvurularını almaya başlayacak olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) da hazırlıklarını da hızlandırdı.  

NTV'nin haberine göre SGK, EYT düzenlemesi yasalaşınca oluşabilecek yoğun başvuru işlemlerini hızlı ve hatasız tamamlamak için önlemler aldı. 

SGK öncelikle başvuruların e-Devlet üzerinden yapılabilmesine yönelik bir alt yapıyı hazır hale getirdi.

Bu kapsamda sunucu kapasiteleri artırılırken, bilgi-işlem alt yapısının güçlendirilmesine yönelik adımlar atıldı.

Emeklilik başvurusunda bulunacakların süreci hatasız tamamlamaları için tanıtıcı videolar hazırlandı.

Ayrıca, yoğun başvuruların sıkıntısız tamamlanması için yaşlılık aylığı merkezleri yani emeklilik işlemlerinin yapıldığı merkezlerin sayıları arttırıldı.

Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'deki ana merkezlerin sayısının artırılmasıyla ortaya çıkacak iş yükünün hafifletilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda başka birimlerdeki personel, emeklilik işlemlerine yönelik birimlere kaydırıldı. 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilikte yaşa takılanlar EYT SGK