Seyyanen zam ne demek? Kamu işçisi için seyyanen zam nedir?

haberler
Seyyanen zam ne demek? Kamu işçisi için seyyanen zam nedir?

Dönem dönem farklı kurumlar seyyanen zam gerçekleştireceklerini açıklamayı sürdürüyor. Bu zammı alacak olan kamu işçileri ise “seyyanen zam nedir?” sorusuna yanıt arıyor. Peki, seyyanen zam ne demek, ne anlama geliyor?

Kamu işçileri farklı dönemlerde yüzdesel zam yerine seyyanen zam da alabiliyorlar. Gelen açıklamalarla birlikte zammın seyyanen gerçekleştirileceğini öğrenen kişiler bu durumun ne anlama geldiğini araştırmayı sürdürüyorlar. İşte konuya ilişkin bilgiler…

SEYYANEN ZAM NEDİR, NE DEMEK?

Seyyanen zam, tüm çalışanlara eşit zam yapılması olarak ifade edilebilir. Yani belli bir çalışan grubuna yüzdelik zam değil, eşit zam yapılması olarak denilir. Yüzdelik zamda herkes maaşına göre farklı zam alır. Yüzdelik zamda herkes maaşına göre farklı zam elde eder. Örneğin seyyanen zam da oran 200 TL ise, herkesin maaşı o miktar kadar artar.

SEYYANEN NE ANLAMA GELİYOR?

Arapça kökenli bir kelime olan Seyyanen eşit bir miktar dahilinde anlamına gelmektedir. Son zamanlarda çok kullanılan bu kelime eşit zam anlamına gelmektedir.

MEMURA SEYYANEN ZAM YAPILACAK MI? SEYYANEN ZAM VAR MI?

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, bir canlı yayında memur zammı ve seyyanen zamma yönelik bilgiler paylaşmıştı. Yalçın yapmış olduğu açıklamalarda; 'Seyyanen konusunda Memur-Sen olarak ağırlık veriyoruz. Seyyanen bir iyileştirmeye ihtiyaç var. Gerekirse burada en düşük ücret parametrelerini tartışmalıyız. Sayın Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile Memur Sen olarak bir araya geldik ve bu düzenlemenin kamuoyunda ifade edildiği gibi ‘Memura şu kadar getiriyor’ gibi bir genelleme içinde, memur sayısına bölerek kullanılacak bir cümlenin sağlıklı olmadığını, bu konuda gerçekçi tablo ve rakamlar üzerinde konuşulması gerektiğini kendisine ifade ettik.' sözlerini kullanmıştı.

kamu işçisi seyyanen zam nedir? maaşlara zam