SEC: Gamestop olayını yakından izliyoruz

SEC: Gamestop olayını yakından izliyoruz

ABD'nin Sermaye Piyasası Kurulu olan SEC, Gamestop olayını izlediğini duyurdu. Açıklamada "Komisyon, son bir kaç gündür belirli hisse senetlerindeki alım satım fiyatlarındaki aşırı oynaklığı yakından izliyor ve değerlendiriyor." denildi.

ABD'nin Sermaye Piyasası Kurulu olan SEC, Gamestop olayını izlediğini duyurdu. Açıklamada "Komisyon, son bir kaç gündür belirli hisse senetlerindeki alım satım fiyatlarındaki aşırı  oynaklığı yakından izliyor ve değerlendiriyor." denildi.

Son bir kaç gündür süren piyasa oynaklığına rağmen piyasalarının sarsılmamasının temeli sağlam bir piyasa altyapısına sahip olduğunu kanıtladığı belirtilen açıklamada, ancak bu tarz hareketler piyasaya olan güveni sarsma görevi görebilir denildi.

SEC'in piyasadaki yatırımcıları korumak, piyasaların adil ve düzenli çalışmasını sağlamak için çalışacağı belirtildi. Komisyon, aracı kuruluşlar tarafından yatırımcıları mağdur edecek veya belirli menkul kıymetlerin(hisse senedi, opsiyon, tahvil)haksız yere engelleyen eylemleri yakından inceleyeceğini açıkladı.

YATIRIMCILAR DİKKATLİ OLMALI

SEC, yatırımcıları mağdur edecek hareketlerden yatırımcıları koruyacaklarını ancak yatırımcıların bu tür hareketlere dikkat etmeleri ve volatiliteye kapılmamaları konusunda uyardı.

Ek olarak, gerçekler federal menkul kıymetler yasaları tarafından yasaklanan kötüye kullanım veya manipülatif alım satım faaliyeti gösterdiğinde, perakende yatırımcıları korumak için harekete geçeceğiz. Piyasa katılımcıları bu tür faaliyetlerden kaçınmak için dikkatli olmalıdır. Benzer şekilde, ihraççılar, kendi menkul kıymetlerinin herhangi bir öngörülen teklifleri veya satışları için federal menkul kıymetler kanunlarına uyulmasını sağlamalıdır.

Kaynak: Haber Global TV

sec gamestop