Rolls-Royce CEO: Koronavirüs sayesinde satışlarımız rekor kırdı

Rolls-Royce CEO: Koronavirüs sayesinde satışlarımız rekor kırdı

Salgındaki ölümlerin para harcama alışkanlıklarını değiştirdiğini düşünen Rolls-Royce CEO'su Müller- Ötvös kendi şirketinin rekor kıran satışlarını da buna bağladı. Müller- Ötvös koronavirüsten ölebilme ihtimalini gören insanların hayatı ertelememeye karar verdikleri görüşünde.

Lüks otomobil üreticisi Rolls-Royce CEO'su Torsten Müller- Otvös geçen yıl 117 yıllık tarihlerinde hiç olmadığı kadar satış yapmış oldukları için koronavirüsten hayatını kaybedenlere 'minnettar.'


Financial Times (FT) gazetesine konuşan Müller- Otvös satışlarda patlama olduğunu çünkü koronavirüs pandemisi nedeniyle insanların 'hayatın çok kısa olabileceğinin farkına vardığını' söyledi.


"Çok sayıda insan toplumlarındaki diğer kişilerin Kovid'den ölmesine tanıklık etti. Bu da onlara şunu düşündürttü: Hayat kısa olabilir, hayatı ertelemektense bugünü yaşamak daha iyi" diyen Müller- Otvös, "Bunun da satışlara muazzam katkısı oldu" sözüyle memnuniyetini dile getirdi.

FT'ye göre, diğer otomobil üreticilerini engelleyen çip sıkıntısından etkilenmeyen Rolls-Royce geçen yıl 5 bin 586 araba sattı. Bu rakam, 2020'ye göre toplam satışlarda yüzde 49 artış yaşandığı anlamına geliyor.

Kaynak: Diğer

Rolls Royce koronavirüs