Restoran ve oteller ne zaman açılacak? İşte öne çıkan tarih ve açılış kriterleri
AVM'ler ile berber, kuaför ve güzellik salonları bugün itibarıyla yeniden açıldı. Peki, otel ve restoranların açılış tarihi belli oldu mu? İşte otel ve restoranlar için öne çıkan tarih ve açılış kriterleri
Koronavirüs salgınında normalleşme süreci kapsamında bugün AVM'ler ile berber, kuaför ve güzellik salonları yeniden açıldı. Peki, restoran ve oteller ne zaman açılacak? Restoran ve otellerin açılış tarihi belli oldu mu?
RESTORAN VE OTELLER NE ZAMAN AÇILACAK?
Önümüzdeki hafta açıklanması beklenen hijyen genelgesini sağlayan otel ve restoranların 27 Mayıs'ta kapılarını açabileceği öne sürüldü.
Sabah Gazetesi'nden Betül Alakent'in haberine göre, koronavirüsün Türkiye'de görülmesinin ardından kapanan otel ve restoranlar açılışa hazırlanıyor. Yeni normale geçiş için her sektöre özel hijyen standartlarını belirlemek için çalışan hükümet, yeme-içme ve konaklama sektörü için de özel bir genelge hazırladı. Önümüzdeki hafta açıklanması beklenen hijyen genelgesini sağlayan otel ve restoranlar 27 Mayıs'ta kapılarını açabilecek. Böylece 21 Mart'ta İçişleri Bakanlığı tarafından masa servis hizmeti yasaklanan ve sadece paket servis yapmasına izin verilen 100 bine yakın restoran yeniden müşteri alabilecek.
HİJYEN SERTİFİKASI
Kültür ve Turizm Bakanlığı da hijyen çalışmalarını belgelendirebilmek, bu belgeyi uluslararası arenada sunmak amacıyla Sağlıklı Turizm Sertifikasyon Programı'nı hazırladı. Yeme-içme sektörüne de verilecek sertifikayı alan işletmeler bakanlığın sitesinden de duyurulacak.
RESTORANLAR İÇİN KRİTERLER
Sertifikasyona göre restoranlar şu kriterleri uygulayacak:
"Masalar arası en az 1.5 metre, sandalyeler arasında ise 60 cm mesafe bırakılacak. Yemek masaları ve mobilyaları, masa üstü ekipmanlar her müşterinin ardından alkol bazlı ürünler ile temizlenecek. Masa üzerinde tek kullanımlık tuzluk, biberlik, peçetelik yer alacak. Mutfaklar temizlik protokolüne sahip olacak düzenli kayıt altına alınacak. Gıda girdi kabul, hazırlık, işleme ve servis-sunum proses basamaklarına istinaden uygulanması gereken gıda güvenliği gereklilikleri tanımlanacak. Her gün numuneler alınacak ve incelenecek. Personele koruyucu kıyafet verilecek ve her gün ateşi ölçülecek."