Rekabet Kurulu'ndan 7 atık kağıt şirketine soruşturma

Ajans Bizim
Rekabet Kurumu Şirket haberleri
Rekabet Kurulu'ndan 7 atık kağıt şirketine soruşturma
Fotoğraf: DepoPhotos

Rekabet Kurulu, atık kağıtı geri dönüşümü alanında faaliyet gösteren yedi şirket hakkında soruşturma başlattı. 

Rekabet Kurulu'nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre göre, bu şirketler hakkında, "atık kağıt ihraç etmek isteyen teşebbüslere ihracat için gerekli belgenin verilmesine yönelik olarak birlikte hareket etmek suretiyle" rekabeti engelleme konusunda inceleme yapılacak. 

Soruşturma kapsamındaki şirketler Halkalı Kağıt, Karton San. ve Tic. AŞ, Kahramanmaraş Kağıt San. ve Tic. AŞ, Kartonsan Karton San. ve Tic. AŞ, Marmara Kağıt ve Ambalaj San. ve Tic. AŞ, Modern Karton San. ve Tic. AŞ, Olmuksan International Paper Ambalaj San. ve Tic. AŞ ile Selkasan Kağıt ve Paketleme Malzemeleri İmalatı San. ve Tic. AŞ

Rekabet Kanunu'nun "rekabeti sınırlayıcı anlaşma, uyumlu eylem ve kararlar" başlıklı 4. Maddesi "Belirli bir mal veya hizmet piyasasında doğrudan veya dolaylı olarak rekabeti engelleme, bozma ya da kısıtlama amacını taşıyan veya bu etkiyi doğuran yahut doğurabilecek nitelikte olan teşebbüsler arası anlaşmalar, uyumlu eylemler ve teşebbüs birliklerinin bu tür karar ve eylemleri hukuka aykırı ve yasaktır" kuralını getiriyor.