Piyasalarda koronavirüs dalgalanması!

Piyasalarda koronavirüs dalgalanması!

Güne 6,11 seviyelerinde başlayan dolar kuru ilerleyen saatlerde yükselişine devam ederek 6,15 seviyelerine geldi! Borsa İstanbul'da düşüş yüzde 2'yi geçti! Faizler yükseliyor.

Güne 6.11 seviyelerinde başlayan Dolar/TL kuru ilerleyen saatlerde 6,15'i aştı. Borsa İstanbul ise düşüşünü yüzde 2,50'ye kadar sürdürdü. Faiz yüzde 0,55 yükselerek yüzde 11.79'u aştı. 

Finansal piyasaların dalgalandığı günlerde güvenli liman olan ons altın ise yüzde 2,72 yükselerek 1688 dolara fırladı. Tüm bunların ana nedeni koronavirüsün İran'da şiddetini artırması. Bu sabah saatlerine kadar koronavirüsten kaynaklı ölüm 12'yi aştı. Vaka sayısı ise 42'yi buldu. Türkiye bu gelişmeler üzerine İran'la sınır kapılarını kapattı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan İran ile ticaretin kontrollü şekilde sürdüğünü açıkladı. 

Geçtiğimiz haftalarda koronavirüs'ün şiddetini azalttığı haberleriyle pozitife dönen piyasalar geçtiğimiz haftasonu Avrupa ve İran'dan gelen gelişmelerle birlikte negatife döndü. İtalya'da koronavirüs kaynaklı ölüm sayısı 4'e yükseldi. Bu öngörülemeyen yayılma hızı piyasaların haftaya sert düşüşlerle başlamasına yol açtı. Avrupa borsaları yüzde 4'e varan düşüşlerle açıldı. Londra Borsası FTSE100 yüzde 3,24 aşağıda, 219 koronavirüs vakası ve 4 ölümün olduğu İtalya'da borsa yüzde 4,18 aşağıda.

Geçtiğimiz haftayı 116 bin 500 seviyesinin üstünde kapatan Borsa İstanbul saat 12:30 sularında 114 bin puan seviyelerine geriledi. 

Piyasalarda koronavirüs dalgalanması! - Resim : 1

 Samet Cambaz - Haberglobal.com.tr

Kaynak: Web Özel

koronavirüs piyasa