Piyasalar ABD seçimlerini bekliyor

Piyasalar ABD seçimlerini bekliyor

Bugün ABD seçimlerinin belirsizliğinin bittiği algısıyla alımlarla başlayan Borsa İstanbul daha sonra ABD'den gelen başabaş sonuçlarla sakinleşti ve hangi yöne evrileceği konusunda karar vermek için ABD'den gelecek sonuçların netleşmesini bekliyor.

Bugün ABD seçimlerinin belirsizliğinin bittiği algısıyla alımlarla başlayan Borsa İstanbul daha sonra ABD'den gelen başabaş sonuçlarla sakinleşti ve hangi yöne evrileceği konusunda karar vermek için ABD'den gelecek sonuçların netleşmesini bekliyor.

Bugün yüzde 0.90 yükselişle 1.161 puana kadar yükselen Borsa İstanbul bu yükselişin ardından aynı bölgede hangi yöne doğru gideceğine karar vermek için ABD seçimlerinin sonuçlanmasını bekliyor. Günün sabah saatlerinde Trump'ın önde olduğu anlarda açılışla birlikte yüzde 6 yükseliş sergileyen Halk Bank hisseleri daha sonra gelen belirsizliklerle geriledi. Bugün toplam işlem hacmi ise 11.7 milyar lira olarak gerçekleşti.

ABD'de mektupla kullanılan oyların çokluğu sebebiyle kesin sonuçların yayınlanmasının zaman alabileceği belirtiliyor. 

KÜRESEL PİYASALAR SONUÇLARI BEKLİYOR

Seçim belirsizliğinin bittiği görüşüyle güne yükselişlerle başlayan ABD borsalarının vadelileri seçim sonuçlarındaki belirsizliğin artması sebebiyle negatife döndü. AB piyasaları da yatay seyirde seçim sonuçlarını bekliyor. 

 

SAAT 17:15 - PİYASALAR BİDEN'İ BEKLİYOR

Sabah saatlerinde Trump'ın önde görünmesiyle karmaşıklaşan seçim gündemi ABD'de bazı eyaletlerde Biden'in öne geçmesiyle yerini çoşkuya bıraktı. Trump'ın kazanacağı yönündeki haberlerle eksiye düşen ABD vadelileri Biden'in öne geçmesiyle rallie başladı. S&P 500 Aralık vadeli kontratlarında yükseliş yüzde 2'yi buldu. Nasdaq endeksinin vadeli kontratı yüzde 3.63 yükselişte. Dow Jones vadelileri de eksiden artıya geçti. Dow Jones vadeli kontratları yüzde 0.60 yükseliş sergiliyor.

Avrupa borsalarında da Biden'in geçmesiyle çoşku başladı. Londra Borsası FTSE100 yüzde 1 yükselişte, Alman Borsası DAX yüzde 0.95 yükselişte. 

Borsa İstanbul ise yükselişte yüzde 1.60'tan yüzde 1'e kadar geriledi. 

SAAT 17:30 - ABD BORSALARI BİDEN ÇOŞKUSUYLA AÇILDI

ABD borsaları Biden'in kazanma ihtimalinin artmasıyla çoşkulu açılış yaptılar. Kendisini demokratlara yakın hisseden silikon vadisi şirketlerinin bulunduğu Nasdaq endesk i yüzde 2.94 yükselişle açıldı. Dow Jones endeksi yüzde 0.98 yükselişle, S&P 500 endeksi ise yüzde 1.64 yükselişle açıldı. 

Biden'in silikon vadisiyle yakın olması teknoloji hisselerine yarıyor. UBER yüzde 14, Facebook yüzde 6.88, Amazon yüzde 4,50, Microsoft ise yüzde 4 gibi yükselişlerle açıldı.

SAAT 17:55 - HALKBANK HİSSELERİNDE HAREKETLİLİK

Sabah saatlerinde Trump'ın kazanma ihtimaliyle yüzde 6.8 yükselen halkbank hisseleri başkanlık galibi ihtimalinin Biden'e geçmesiyle yüzde 0.8'e kadar geldi. Böylece sabahtan bu yana yüzde 6 gerilemiş oldu.

 

Kaynak: Haber Global TV

piyasalar Biden ABD seçim