Petrol fiyatları 112 doları aştı!

Petrol fiyatları 112 doları aştı!

Brent petrol fiyatı yüzde 7.25 112 doları aşarak 8 yılın en üst seviyesine yükseldi. Yükseliş Rusya'nın Kiev'i tamamen işgale hazırlanmasının ardından geldi. Uluslararası Enerji Ajansı'ndan durumun ciddi olduğu mesajı geldi.

Brent petrol fiyatı 110 doları aşarak 8 yılın en üst seviyesine yükseldi. Yükseliş Rusya'nın Kiev'i tamamen işgale hazırlanmasının ardından geldi.

Rusya'nın saldırısından bu yana brent petrolün fiyatındaki yükseliş yüzde 17'yi aştı! Rus bankalarına uygulanan yaptırım petrol sevkiyatı için finansman transferini engelliyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) acil durum rezervi kapsamında 60 milyon varil petrolü kullanıma açma kararının bir parçası olarak ABD'nin stratejik petrol rezervinden 30 milyon varilin kullanıma sunulacağını duyurdu.

Psaki, IEA üye ülkelerinin piyasaları izlemeye devam edeceğini, gerektiğinde daha fazla petrolün kullanıma açılmasının değerlendirileceğini aktardı.

Dünyanın en büyük 3 üreticisinden birisi olan Rusya küresel petrol üretiminin yüzde 10'unu gerçekleştiriyor. Rusya savaş öncesinde günde yaklaşık 5 milyon varil petrol ihraç ediyordu.

 

Kaynak: Haber Global TV

petrol akaryakıt Benzin motorin Brent Petrol OECD