Paris merkezli Believe, DMC'ye ortak oluyor

Paris merkezli Believe, DMC'ye ortak oluyor

45 ülkede 1300'den fazla çalışanı bulunan dijital müzik platformu Believe, Doğan Müzik Yapım'a ortak oluyor.

Doğan Holding'in müzik ve eğlence sektöründe faaliyet gösteren dolaylı iştiraki Doğan Müzik Yapım'ın (DMC) bazı hisselerinin dijital müzik platformu Believe grubuna satışı için ön sözleşme imzalanırken, toplam tutar 23.4 milyon dolar olarak açıklandı.

2005 YILINDA PARİS'TE KURULDU

Açıklamaya göre, işlem sonrası oluşacak iştirak hisse satış kârı/zararı DMC Invest B.V. tarafından değerlendirilecek. Doğan Holding'den yapılan açıklamada yer alan bilgiye göre; Believe Grubu, bağımsız sanatçıların ve yapım şirketlerinin ürünlerini dünya çapında yasal müzik platformlarında dağıtmalarını ve tanıtmalarını sağlamak için müzik ve internet uzmanları tarafından 2005 yılında Paris'te kuruldu.

Believe Grubu'nun 45 ülkede 1.300'den fazla çalışanı bulunuyor. 2000 yılında kurulan müzik prodüksiyon ve dağıtım şirketi DMC ise birçok müzik şirketinin dijital ve fiziki dağıtımını yaparken, kendi bünyesinde de çeşitli sanatçı ve gruplarla çalışıyor.

DOĞAN GRUBU'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Doğan Grubu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Sanatçı merkezli bir dijital müzik platformu olan Believe Grubu, Türk Müzik Endüstrisine yatırım yapıyor. Bu bağlamda, Believe Grubu Türkiye'nin en önemli müzik prodüksiyon ve dağıtım şirketlerinden Doğan Müzik Yapım ve Ticaret A.Ş. (DMC)’ye ortak oluyor.

Yeni ortaklıkla ilgili 17 Nisan 2020 tarihinde ön sözleşmeyi imzalayan Doğan Grubu, Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirimde bulundu ve gerekli kanuni işlemler için start verdi." 

DMC Genel Müdürü Samsun Demir konuyla ilgili olarak “Korona ile mücadele edilen bu zor günlerde müzik sektörümüze katkılarda bulunmak için bir yabancı yatırımcının ülkemize güven duyarak gelmesi her yönüyle büyük önem arz ediyor. Bunun için heyecanlıyız. Sektörümüz için hayırlı olmasını dileriz” dedi.

müzik