Pakdemirli: Üreticilerimize 651 milyon liralık destek ödemesi yarın başlıyor

Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli, tarım alanında 6 kalemde daha destek ödemelerinin yarın başlayacağını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli, "Yağlı Tohumlu Bitkiler, Hububat Baklagil, Dane Mısır Fark Ödemeleri ile Mazot Gübre Alan Bazlı Gelir Desteği, Zeytinyağı Fark Ödemesi Desteği  ve Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği" olarak 6 kalemde daha destek  ödemelerinin başlayacağını duyurdu. 

Bakan Pakdemirli'nin açıklaması şu şekildedir: "Yaklaşık 651 milyon TL'lik destek ödemeleri 10 Temmuz Cuma günü (yarın) saat 18.00'dan sonra üreticilerimizin hesaplarına yatırılmaya  başlanacak.

Yapılacak destek ödemeleri:

Yağlı Tohumlu Bitkiler Fark Ödemesi Desteği kapsamında  45.523  üreticimize, 484 miyon TL, Hububat Baklagil Fark Ödemesi Desteği kapsamında 35.330  üreticimize, 112,5 milyon TL, Dane Mısır Fark Ödemesi Desteği Kapsamında 11.347 üreticimize, 41  milyon TL, Mazot Gübre Alan Bazlı Gelir Desteği, Zeytinyağı Fark Ödemesi Desteği Ve Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği kapsamında ise 2.838  üreticimize 13,5 milyon TL şeklindedir. Tüm üreticilerimize hayırlı, bereketli olsun." 

pakdemirli