Akbank'ın yeni genel müdürü Cenk Kaan Gür kimdir?

Bankalar Ekonomi haberleri
Akbank'ın yeni genel müdürü Cenk Kaan Gür kimdir?

2012'den beri görev yapan Hakan Binbaşıgil'in yerine Akbank CEO'luğuna Cenk Kaan Gür getirildi. Özgür Demirtaş'la çalışmak istemediği iddia edilen Cenk Kaan Gür kimdir, nerelerde çalışıt? Detaylar haberimizde...

Cenk Kaan Gür, Gazi Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık bölümünden mezun olduktan sonra, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde Executive MBA Yüksek Lisans programını tamamladı. Kariyerine Garanti Bankası'nda başlayan Gür, Kurumsal, Ticari ve KOBİ Bankacılığı alanlarında çeşitli pozisyonlarda çalıştıktan sonra KOBİ işkolundan sorumlu Pazarlama Koordinatörü olarak görev aldı.

2011 yılında Akbank'a katılan Gür, KOBİ Bankacılığından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaya başladı ve 2013-2017 yılları arasında Nakit Yönetimi ve Dış Ticaret bölümleri de dahil olmak üzere Ticari Bankacılık iş kolunun sorumluluğunu üstlendi.

Gür aynı zamanda Akbank'ta çalıştığı dönem boyunca Ak Finansal Kiralama'da Yönetim Kurulu Başkanı ve Ak Yatırım Menkul Değerler'de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevlerini üstlendi.

Ekim 2017'de, Kaan Gür, Alternatif Bank'a Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. Alternatif Bank'taki görevlerine ek olarak, iştirak şirketlerinden Alternatif Lease'de Yönetim Kurulu Başkanı ve Alternatif Yatırım'da Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak da görev yaptı.

İLK AÇIKLAMALARI

Akbank'ın yeni genel müdürü Kaan Gür bankaya bu önemli görev için yeniden katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Ülkemizin en köklü kurumlarından biri olan Akbank'ın genel müdürlük görevini üstlenmek benim için büyük bir onur ve ayrıcalık. Akbank'ın önümüzdeki dönemde, Sayın Hakan Binbaşgil'in bizlere bıraktığı sağlam temeller üzerinde daha da büyüyüp gelişeceğine olan inancım tam. Akbank, başarılarla dolu bir geçmişe sahip. Bankadaki güçlü ekiple birlikte bu mirası daha da yüceltmek, yepyeni ufuklara taşımak için hazırız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diğer

Özgür Demirtaş Akbank kimdir biyografi