Otomotivde ÖTV indirimi olacak mı? Açıklama geldi

Otomotivde ÖTV indirimi olacak mı? Açıklama geldi

Son dönemde en çok konuşulan konular arasında olan otomotivde ÖTV indirimi olacağına ilişkin söylentilere OYDER'den yanıt geldi. OYDER Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, "Altını çizmek istiyorum ki 'ÖTV indirimi' beklemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bankaların kredi faizlerini düşürerek yerli üretim ve 2. el otomobil alacaklara sunduğu yeni finansman çözümleri otomotiv pazarlarındaki hareketliliği en üst seviyeye çıkartmış durumda.

Son dönemde özellikle sosyal medyada dile getirilen, ÖTV indirimi olacağına ilişkin söylentilere değinen Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, böyle bir gelişme beklemediklerini belirtti. Şahsuvaroğlu, şunları ifade etti: 

ÖTV indirimi olacak diye bir enformasyon ulaşıyor. Bu doğru bir enformasyon değil. Özellikle şu anda satışların hareketli olduğu dönemde biz Yetkili Satıcılar zaten ÖTV indiriminin gelmeyeceğini tüketicilerimize günlerdir söylüyoruz. Bu dedikoduları çıkaranların amaçlarını bilemiyorum ama altını çizmek istiyorum ki "ÖTV indirimi" beklemiyoruz. Yüzde 0,49 kredi kampanyası geçen sene 1 Ekim'den itibaren başlamış olan bir kampanya ve sıfır araçlarla ilgili. Bu kampanya özellikle yerli üretimi desteklemek adına düzenlendi ancak diğer markalar da bu kampanyaya özel bankalar aracılığı ile eşlik ettiler.

Katkı paylı bir kampanya bu, bankalar baz faiz oranını bizlere veriyor ve oradan geriye gelmek için ise markalarımız bankalara komisyon ödemesi yaparak faiz oranını daha aşağıya çekiyorlar. Yüzde 0,49 faiz oranı 30 Haziran 2020 tarihinde bitecekti fakat hükümetimiz 30 Haziran 2020'yi daha ileri bir tarihe alarak bu kampanyanın devamını sağladılar. Dolayısıyla otomotiv sektörü geçmiş aylarda pandemi nedeniyle durmaya yakın olan satışlar nihayet mayıs ayıyla birlikte harekete geçti ve şu anda haziran ayında otomotiv satışları geçen seneki haziranın üstünde kapanacak gibi bir performans gösteriyor. 

otomotiv ÖTV