Otomotiv pazarında son durum ne? İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel değerlendirdi

Ekonomi haberleri Otomobil haberleri İkinci el otomobil haberleri

Ticaret Bakanlığı'nın aldığı önlemlerle otomotiv ve hafif ticari araç satışlarında geçen yıla oranla yüzde 78,9'luk bir artış var. Peki Türkiye pazarında son durum ne?

Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin verilerine göre, geçen yılın ilk 8 ayına göre 755 bin 282 otomobil ve hafif ticari araç satıldı.

Haber Global muhabiri Pınar Demir, otomotiv pazarındaki gelişmeleri İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel ile konuştu.

Konuya ilişkin konuşan Ertemel, sıfır araçta bir bollaşma olduğunu ve sıfır araca ulaşmada herhangibir sıkıntı kalmadığını söyledi. Sıfırın aracın bollaşmasının ikinci el otomobil otomotiv sektörünü de olumlu etkilediğini belirten Ertemel, piyasada bir durgunluk olduğunu ve krediye erişimde sıkıntı olduğunu söyledi.

Önümüzdeki aylarda satışların ne olacağına ilişkin ise Ertemel, sıfır araç satışlarının yıl sonuna kadar 900 - 950 bin bandında bitireceğini, ikinci el araç satış rakamlarının da 10 milyon civarında olacağını tahmin ettiğini ifade etti.

Sektörün gidişatına ilişkin ise Ertemel, "Bir durağanlık olacak ama yılbaşından sonra sektör taşlar yerine oturarak normal seyrine gelecek." diye konuştu.

 



 

Kaynak: Haber Global TV

otomotiv pazar Ticaret Bakanlığı ikinci el araç otomobil