Otomobil yatırım aracına döndü: Altın ve dövizden daha çok kazandırdı

Otomobil Gram altın
Otomobil yatırım aracına döndü: Altın ve dövizden daha çok kazandırdı

Fiyatların sürekli yükseldiği otomobiller, son bir buçuk yılda altın ve dövizden oransal olarak daha fazla değer kazandı.

Ekonomim’den Aysel Yücel’e konuşan VavaCars’ın Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli, yurttaşların ‘döviz ve altından daha çok kazançlı’ gördükleri otomobile yatırım yapmaya devam ettiğini dile getirdi.

Gözelekli’ye göre çip krizi nedeniyle sıfır araçların zor bulunması, bu araçlar için liste fiyatının üzerinde bedeller istenmesi ve enflasyonun yükselmesi, yurttaşları ikinci ele yönlendirdi. İkinci el otomobillerin iki kat değerlendiğini belirten Gözelekli, ‘ikinci el araç alıcılarının döviz ve altını tercih edenlere oranla daha kazançlı olduğu söylemlerinin’ yoğunlaştığını dile getirirken fiyat artışının devam edeceğini dile getirdi.

Ocak 2022’de alınan ikinci el bir otomobil Mayıs 2023’e kadar ortalama yüzde 87 değer kazandı. Investing.com sitesine göre bu oran altında yüzde 58, dövizde yüzde 43. Yani otomobil, oransal olarak altın ve dövizden daha fazla değerlendi.

Kaynak: Haber Global TV

otomobil fiyatları altın fiyatları dolar fiyatları döviz rakamları ikinci el otomobil