Turizm sektöründe 'yeni normal' hazırlığı

koronavirüs

Koronavirüs salgınında Türkiye'nin normalleşme süreci için adımlar atılmaya başlandı. Turizm sektöründe de 'yeni normal' olarak adlandırılan dönem için hazırlıklar yapılıyor. Tesislerde bu anlamda bazı tedbirler alınacak.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, Haber Global'e turizm sektörünün 'yeni normal' döneme ilişkin hazırlıkları konusunda açıklamalarda bulundu. 

Turizm sektöründe Türkiye'de ciddi bir tecrübe ve bilgi birikimi olduğunu vurgulayan Atmaca, "Kullanılan yeni sertifikasyon programında zaten uygulamakta olduğumuz maddeleri daha kontrollü hale getirdik. Sosyal mesafeye dikkat edeceğiz. Büfelerdeki sıraların önüne geçeceğiz. Bar ve lobilerde oturma düzeni değişecek. Masa ve sandalyeler azaltılacak." dedi.   

Atmayaca, "Haziran ayı başında önce Türkiye sonra dünya genelinde seyahat yasağının kalkması ile birlikte hazır bekliyor olacağız konaklama sektörü olarak." diye konuştu.

AÇIK BÜFELER KALKACAK MI?

Yeni dönemde en çok merak edilen açık büfelerin kalkıp kalkmayacağıyla ilgili olarak konuşan Atmaca, "Açık büfeden vazgeçmemiz mümkün değil. Tüketici ne istiyorsa o hizmeti vermek zorundayız. Antalya'ya geçen yıl gelenlerin büyük bölümü her şey dahil için geldi.

Kısa vadede aşı ile bu gereksiz tartışmalar ortadan kalkıp eskiden olduğu gibi tatile devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Atmaca, şöyle devam etti:

"Biz yaptığımız bütün işlemleri, zaten uyguladıklarımızı daha kontrol edilebilir hale getirdik. Yeni olarak ateşölçerler, termal kameralar, büfelerde siperlikler, dezenfektanlar olacak.

"BU YIL TURİZM YAVAŞ OLACAK"

Tatile gittiğinizde evinizde yapmadığınız şeyleri yapmak için gidiyorsunuz. Size bir şezlong mesafesi, koltuk mesafesi ayarlayacağım. Bunlar olabilir ihtimalde ama biz sektör olarak bunların hepsine hazırız. Bu yıl turizm hareketi biraz yavaş başlayacak ve yavaş olacak." 

koronavirüs turizm