Osmanlı döneminden kalma tapu kayıtlarına hangi ülkeler dahil?

Tapu
Osmanlı döneminden kalma tapu kayıtlarına hangi ülkeler dahil?

İşi Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne düşenlerin en çok merak ettiği sorular kurum tarafından yanıtlandı. İşte Osmanlı döneminden kalma tapu kayıtlarıyla ilgili merak edilen sorular ve yanıtları...

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü Arşiv Dairesi Başkanlığı arşivinde Osmanlı Devleti toprakları üzerinde kurulan hangi devletlere ait tapu kayıtları bulunmaktadır?

Arşiv Dairesi Başkanlığı arşivinde, Osmanlı Devleti toprakları üzerine kurulan toplam 26 ülkeye ait tapu kayıtları bulunmaktadır. Bu devletler: Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Kosova, Macaristan, Makedonya, Moldova, Romanya, Sırbistan, Karadağ, Slovenya, Yunanistan, Polonya, Filistin, Gürcistan, Irak, İsrail, Lübnan, Suriye, Suudi Arabistan, Ürdün, Bahreyn, KRK, KKTC., Libya.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü Arşiv Dairesi Başkanlığı arşivinde Osmanlıca (eski yazı) kayıtlara nasıl erişebilirim?

Osmanlıca kayıtlara ilişkin taleplerin dilekçe ekinde ilginizi gösteren belge ve tapu senedi veya bu mahiyette bir belge ile başvurulması halinde veya taşınmazın tarih ve sıra numarasını belirten talep ile resmi olarak Genel Müdürlüğümüze elden veya posta yolu ile başvurulması ya da CİMER yoluyla gönderilmesi gerekmektedir.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü Arşiv Dairesi Başkanlığı arşivinde bulunan eski defter ve belgeler üzerinde araştırma yapabilir miyim?

Başkanlığımız arşivlerinde yer alan tarihi değeri olan Tahrir Defterleri ile ilgili olarak çalışmak isteyen yurt içi ve yurt dışından gelen araştırmacılar için Araştırmacı Salonu ayrılmıştır. TARBİS Projesi kapsamında sayısallaştırılan bu belgeler, araştırmacılara verilen yetkilendirme çerçevesinde (Başkanlık bünyesinde) elektronik ortamda çalışma imkânı vermekte, istenen belge örneklerine ise ücreti karşılığında ulaşabilmektedirler. (Kaynak: Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü)

Kaynak: Haber Global TV

osmanlí arşivleri tapu tapu kayıtları osmanlı tapuları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü