New York Times makalesi NFT ile 563 bin dolara satıldı

New York Times makalesi NFT ile 563 bin dolara satıldı

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times'ta bir makale, benzersiz dijital varlıkların alınıp satıldığı NFT üzerinden 563 bin dolara alıcı buldu.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times’ta bir makale, benzersiz dijital varlıkların alınıp satıldığı NFT üzerinden 563 bin dolara alıcı buldu.New York Times köşe yazarı Kevin Roose, ‘Bunu Blockchain üzerinden satın alın’ başlıklı köşe yazısını NFT olarak 563 bin dolara satışa çıkardı.

Roose, gazetedeki yazısında dijital varlıkların satışlarının gerçekleştiği NFT sistemine değinerek, “Normalde köşe yazılarımda satış yapma iznim yok. Ancak bu seferki bir istisna, çünkü satılık olan yazının kendisi. Bunun nedeni, kripto para birimi furyasının yeni sınırı olan NFT’lerin serbest dönen dünyasına katılmaya karar vermiş olmam.” ifadesini kullandı.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da takipçilerine seslenen Roose, “Teklif verin, gazetenin 170 yıllık tarihindeki ilk NFT’ye sahip olabilirsiniz.” ifadelerini paylaştı.

 

 

Söz konusu makale NFT teknolojisinin detaylarını anlatıyor. Gazeteci Kevin Roose, söz konusu geliri 110 yıllık Needest Cases Fund'a bağışlayacak. 

 

FortuneTurkey/Haberglobal.com.tr

nft