Nou Camp inşası için Türkiye'den 1000 işçi gidecek

Ekonomi haberleri
Nou Camp inşası için Türkiye'den 1000 işçi gidecek

Nou Camp yenilenme projesinde ihaleyi kazanan Limak Holding stadın anahtarlarını aldı ve işe koyuldu. Limak Holding'in ihaleyi kazanmasında önceden gerçekleştirdiği projelerin yanı sıra işe çabuk koyulmasını sağlayacak yüksek kule vinçlerinin boşta olmasının da etkili olduğu belirtiliyor.

Limak Holding 1 milyar Euro'luk Nou Camp Stadı'nın yenileme ihalesini kazandı. Geçtiğimiz gün düzenlenen tören ile stadın anahtarlarını aldı ve işe koyuldu. 

Nasıl Bir Ekonomi'den Mustafa Kemal Çolak'ın haberine göre, Limak Holding'in ipi göğüslemesini sağlayan gelişme yüksek kule vinçlerinin boşta olması ve bunun işe hemen koyulmasını sağlayacak olması. 

1 milyar Euro'luk ihale ABD'li dev yatırım bankası Goldman Sachs öncülüğünde finanse edildi. 

Dünyada boşta olmayan dev vinç kulelerden Limak’ta hemen projeye yönlendirilecek 6 tane birden bulunması, inşaat sürecini 2 ay öne çekilmesini sağlamış. Maçlar oynandığı süreçte inşaat devam edebilecek ve bu da zaman tasarrufu ve gelir imkanı anlamı taşıyacak.

TÜRKİYE'DEN 1000 İŞÇİ GİDECEK VE 100 MİLYON EURO'LUK MALZEME İHRAÇ EDİLECEK

Leed gold hüviyetinde olacak stad, inşaat bittiğinde fotovoltaik panellerin yerleştirileceği 21 bin metrekare çatıya sahip olacak. Limak Yatırım Havalimanlarından Sorumlu Genel Müdürü Haldun Fırat Köktürk, “AB’nin yüksek standartlarında bir inşaat süreci yaşayacağız. Tek başına lojistik şartname 100 sayfadan oluşuyor. İnşaat sürecinde ne gibi işlerin yapılacağı gün gün takvime bağlandı ” dedi. Çelik konstrüksiyon ihtiyacı, cephe malzemeleri, cam, alüminyum korkuluk gibi ihtiyaçların Türkiye’den karşılanmasının gündemde olduğunu kaydeden Köktürk, “Beyaz yakalı ihtiyacının yanı sıra çalışacak 2 bin işçinin bini Türkiye’den getirilecek. Stad ihtiyacı için Türkiye’den ihraç edilecek malzemenin toplam tutarının 100 milyon Euro’yu bulacağını düşünüyoruz” diyor.

BARCELONA MAÇLARINI 18 AY SÜREYLE OLİMPİYAT STADINDA OYNAYACAK

Limak İnşaat tarafından yenileme ihalesi kazanılan FC Barcelona’nın ünlü stadı Spotify Camp Nou’nun inşaat süreci, Barselona’da düzenlenen temel atma töreni ile başladı. Barcelona Futbol Takımı inşaat çalışmaları devam ederken, 18 ay süre ile geçici olarak 60 bin seyirci kapasiteli Barcelona Olimpiyat Stadı’nda oynayacak. Futbol takımı aynı zamanda Barcelona Kulübü’nün 125’inci yıldönümü olan 2024 yılının kasım ayında yenilenmiş olan Spotify Camp Nou’ya geri dönecek.

Barcelona'da biletlerin yüzde 75'lik bölümü taraftarlara ait. Bu hak, on yıldan fazla süredir babadan oğula geçiyor. Bu nedenle bilet gelirlerinin çok yüksek olmadığı ifade ediliyor. Barcelona'nın bilet geliri için umudu yenilenme ile birlikte eklenecek 10 bin koltuk ve localarda. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Nou Camp Barcelona Limak Holding