Netflix için en kötüsü geride kalmış olabilir

Ekonomi haberleri
Netflix için en kötüsü geride kalmış olabilir

Yılın ilk çeyrek raporunun ardından kaybettiği üyeler ve artan çetin rekabetin etkileriyle hisseleri yüzde 66,25 değer kaybeden Netflix hisseleri dün açıkladığı 2. çeyrek raporunun ardından yüzde 6 yükseldi. Yükselişte beklentilerden az üye kaybetmesi etkili oldu

Yılın ilk çeyrek raporunun ardından kaybettiği üyeler ve artan çetin rekabetin etkileriyle hisseleri yüzde 66,25 değer kaybeden Netflix hisseleri dün açıkladığı çeyrek raporunun ardından yüzde 6 yükseldi. Yükselişte beklentilerden az üye kaybetmesi etkili oldu.

Netflix, 2022'nin ilk çeyreğinde 200 bin abone kaybettiğini açıklamıştı. Netflix, ilk çeyrekte 7,9 milyar dolara yakın ciro ve 1,6 milyar dolara yakın net kar elde etti. Ancak Netflix hisselerindeki kan kaybı 1. çeyrek raporunda yer alan "2. Çeyrekte 2 milyona yakın abone kaybetmeyi bekliyoruz" satırlarından sonra giderek arttı. Netflix hisseleri 2022 yılında yüzde 70 değer kaybetti. Ta ki düne kadar.

Netflix dün 2. çeyrek sonuçlarını açıkladı. Netflix yılın ikinci çeyreğinde 970 bin abone kaybetti. Bu 2 milyonluk abone kaybı beklentilerin yanında çok düşük kaldı. Aynı dönemde Netflix, aynı dönemine kıyasla yüzde 8,6 artışla 7,9 milyar dolara çıktı. Firmanın geliri, geçen yılın aynı döneminde 7,3 milyar dolar olarak kaydedilmişti. Net kâr ise 1,4 milyar dolara yükseldi.

Netflix'in 220 milyon abonesi var. 

Netflix hisseleri beklentilerden daha az gerçekleşen abone kaybının etkisiyle dün yüzde 9'a kadar yükseliş sergilese de hisseler yüzde 5.61 yükselişle günü kapattı. Şirketin hisseleri bugünkü açılış öncesi işlemlerde de yüzde 4,63 yükselişle işlem görüyor. 

Netflix yoğun rekabet ortamında ayakta kalabilmek adına ardı ardına yeni adımlar atıyor. Bunlardan biri ucuz ve reklamlı abonelik sistemini başlatmak. Şirket, geçtiğimiz hafta reklamlı üyelik sistemi için Microsoft ile bir anlaşma imzaladıklarını açıklamıştı. Öte yandan şirket yapım giderlerini azaltırken kendi Star Wars benzeri evrenini de yaratmak istiyor. Netflix, oyuncaklarını satabilecekleri ve içinden bir çok spin-off çıkarabilecekleri evren yaratmak istiyor.

İsim vermeden Reuters'e konuşan Netflix yöneticileri, Stranger Things'in spin-off dizisi ve tiyatro oyununun hazırlanmakta olduğunu söyledi. 

Netflix'e Stranger Things'i kazandıran Netflix Başkan Yardımcısı Matthew Thunell, Reuters'e verdiği demeçte "Star Wars veya Harry Potter versiyonlarımıza sahip olmak istiyoruz. Bunu oluşturmak için de çok çalışıyoruz. Ama bunlar bir gecede oluşturulmuyor." dedi.

Analistler, Stranger Things'in üye kayıplarını bu çeyrekte azaltacağını düşünüyor. 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Netflix Star Wars Disney Stranger Things