Netflix: Elimizde yeteri kadar hazır yapım var

Netflix: Elimizde yeteri kadar hazır yapım var

Koronavirüs salgını sebebiyle duran küresel yapımlar nedeniyle şirketler boşlukta kalabilir. Fakat Netflix, ellerine yeteri kadar bitmiş ve hazır bekleyen yapım olduğunu söylüyor.

Koronavirüs salgını sebebiyle duran küresel dizi/film nedeniyle stream şirketleri ve tv'ler boşlukta kalabilir. Fakat Netflix, ellerinde yeteri kadar bitmiş ve hazır bekleyen yapım olduğunu söylüyor.

Salgın sebebiyle bir çok yapım şirketi dizi/film çekmeyi durdurdu. Film gösterimleri 2021 yılına atıldı. Fakat Netflix bu yıl için ve önümüzdeki yıl için bir çok yapımın hazır olduğunu söylüyor. İngiliz kraliyet ailesini anlatan The Crown'ın 4. sezonu ve Animasyon "Over The Moon" hazır.

Netflix'in içerik yöneticisi Ted Sarandos, Analistlerle yaptığı toplantıda "sektöre göre daha çok çalıştıklarını" belirtti. Netflix, koronavirüs salgının etkisiyle küresel bir evde kalma trendiyle 16 milyon abone kazandı. Fakat yine de Netflix İzlanda ve Güney Kore dışında bir çok yapım faaliyetlerini durdurdu. Bunların en başında Stranger Things'in yeni sezonu ve Dwayne "The Rock" Johnson'ın rol aldığı yeni bir film geliyor. Çekimlerin ne zaman yeniden başlayacağı ise belirsiz. 

Netflix animasyon projelerini uzaktan çalışma modeliyle hazırlıyor. Aynı şekilde bazı yapımların post prodüksiyonlarını da uzaktan çalışma modeliyle hazırlıyor. Ayrıca Sinema salonların kapalı olması ve normalleşmenin ne zaman başlayacağına dair belirsizlikler yüzünden büyük sinema prodüksiyon şirketleri ellerindeki mevcut ve gösterime sokamayacağı filmleri Netflix'e satarak değerlendiriyorlar. 

Netflix 2020'nin ilk çeyreğinde 180 orjinal yapım yayınladı. 

Bloomberg

Netflix