Nebati'den vatandaşa döviz uyarısı: Oyuna gelmeyin!

Ekonomi haberleri Nureddin Nebati
Nebati'den vatandaşa döviz uyarısı: Oyuna gelmeyin!

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dövizde bir yükseliş beklemediğini vurgulayarak vatandaşlara da "oyuna gelmeyin" uyarısı yaptı

APara kanalında katıldığı bir televizyon programında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dövizde bir yükseliş beklemediğini vurgulayarak vatandaşlara da "oyuna gelmeyin" uyarısı yaptı. Bakan Nebati "Bir ralli olmayacak, vatandaşlara sesleniyorum; Oyuna gelmeyin" dedi.

Bakan Nebati, ücretsiz doğal gaz desteğinin devlete maliyetinin ise 25 milyar lira olacağını söyledi. 

Yarın açıklanacak nisan ayı enflasyon rakamlarına ilişkin konuşan Bakan Nebati "Enflasyonda baz etkisiyle başlayan indirim devam edecek" dedi.

Nebati'nin açıklamaları şöyle;

"Enflasyonu büyümeden taviz vermeden düşürüyoruz, yüzde 45'lerin altına gerilemesini bekliyoruz. Gıda maliyetlerinde geçen seneye göre ciddi düşüş var. Enflasyonu büyümeden, taviz vermeden düşürüyoruz. Türkiye'de mevsimsel şartlardan dolayı gıda fiyatlarında volatilite olabilir. Enflasyonda baz etkisiyle başlayan indirim devam edecek. Bizim için önemli olan enflasyonun aşağı doğru yönünün devam etmesi ve manşet faiz oranıyla aynı patikaya giriyor olması. 

Toplumun tamamı faiz artırım beklentisini bırakmış durumda. Enerjide sakinleşme cari denge baskısını azaltacak.Bütçe disiplininden taviz vermeden kaynak sağlıyoruz.

Seçim sonrası adımlarla ikili fiyat mekanizması bitecek."

 

 

Kaynak: Haber Global TV

ekonomi haberleri Nureddin Nebati