Nebati'den konut mesajı: Müdahale geliyor

Ekonomi haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyon ocakta eksi gelir mi?" sorusuna "Öyle bir beklentimiz yok. Bizim için önemli olan makul seviyelerde olması" yanıtını verdi. Bakan Nebati, konutlarda fiyat ve rayiç farkına ise müdahale etmeye hazırlandıklarını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyon ocakta eksi gelir mi?" sorusuna "'Yok, eksi ile ilgili beklentimiz yok. Bizim için önemli olan makul seviyelerde olması. Hedefler doğrultusunda gerçekleşmesi. Yıl sonu hedeflerimizle bağlantılı olması'" yanıtını verdi. 

Bakan Nebati "Vatandaşlarımızın fiyat artışı karşısındaki duruşu enflasyonla mücadelemizde tamamlayıcı unsur oluyor." ifadesini kullandı. 

KONUT FİYAT VE RAYİÇ BEDEL FARKINA MÜDAHALE GELİYOR

Nebati, Yeni Evim Projesinde fırsatçılara karşı her türlü önlemi aldıklarını söyleyerek, "Fiyatlama kontrollerini yaptık, radarımız var, bizim risk analiz merkezimiz tüm verilere sahip, yanlış yapana gereğini yaparız. Vergi Denetim Kurulu gerekli çalışmaları yapar." diye konuştu.

Tapuda konut rayiç bedellerinin düşük gösterilmesi konusunun Türkiye'nin kangren haline gelmiş konularından biri olduğunu ifade eden Nebati, "Konut fiyatlarının yükselmiş olması rayiç bedelleriyle gerçek fiyatlar arasındaki marjı çok genişletti. Bu konuda elimizde çok sağlam veriler var. Satıcı da alıcı da dikkat etsin. Bu kangrenin üzerinden gelecek çok ciddi bir çalışmamız var." değerlendirmelerinde bulundu. Nebati, söz konusu çalışmanın çok ayrıntılı olduğunu belirterek, onun için reform yapmak gerektiğini söyledi.

 

Kaynak: Haber Global TV

enflasyon yıllık enflasyon TÜİK nebati