Müthiş bir zekaya sahip İsviçreli ünlü iş insanı Donald M. Hess hayatını kaybetti

İsviçre Hayatını kaybetti 2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler
Müthiş bir zekaya sahip İsviçreli ünlü iş insanı Donald M. Hess hayatını kaybetti

Dünyanın en zeki iş insanlarından biri kabul e dilen İsviçreli iş insanı Donald M. Hess 86 yaşında hayatını kaybetti.

Bir sanat koleksiyoncusu, başarılı bir iş insanı ve ABD'nin en ünlü şarap markalarından birinin kurucusu olan İsviçreli iş insanı Donald M. Hess, Bern'de 86 yaşında hayatını kaybetti.

45 yıl önce kurduğu şarap imalathanesi Hess Collection Winery ile ünlü Napa Vadisi'ne damgasını vuran Hess, şarabı sanatla birleştirmesiyle ün yapmıştı.

1946 doğumlu olan Hess, 20 yaşında babasını kaybettikten sonra aile işleri olan bira imalathanesi ve emlak şirketlerini devraldı. Kısa sürede müthiş bir iş zekasına sahip olduğu anlaşıldı. İlk olarak İsviçre'nin ilk alkolsüz birasını piyasaya sürdü.

Bira piyasasının hızla konsolide olduğunu görünce üç kuşaktır ailesine ait olan işletmeyi sattı. Aldığı parayla maden suyu işine girdi. Valser etiketiyle şişelenmiş maden suyu üretmeye başladı. 30 yıl içinde bu marka İsviçre'nin bir numaralı maden suyu oldu.

Şirket o kadar başarılı oldu ki Hess, maden suyu işletmesini 2002 yılında Coca Cola'ya sattı.

Ancak Hess'in asıl hayali ABD'de iş yapmaktı. 1970'li yılların sonunda bir yandan İsviçre'deki işlerine devam ederken ABD'nin ünlü Napa Vadisi'ne geldi. 1978'de 700 dönümlük bir üzüm bağı aldı ve Hess Collection Winery'yi kurarak şarap işine girdi. İlk üretim 1983 yılında yapıldı. Üç yıl sonra geleceğin şarap firması seçildi.

Mayacamas Dağları'nın güneyindeki Veeder Dağı'nda yer alan bağları ve şarap imalathanesinin geçmişi 1864 yılına kadar uzanıyordu.

Kaynak: Haber Global TV

hayatını kaybetti 2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler şarap maden suyu isviçre