Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde indirim hazırlığı

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde indirim hazırlığı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda 2022 yılı kapsamında yeniden değerleme oranının yüzde 36 olarak belirlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yetkisini kullanarak bu oranı aşağıya indireceği ve bu yönde bir hazırlık yapıldığı öğrenildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda 2022 yılı kapsamında yeniden değerleme oranının yüzde 36 olarak belirlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yetkisini kullanarak bu oranı aşağıya indireceği ve bu yönde bir hazırlık yapıldığı öğrenildi.

Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre, daha önce de olduğu gibi MTV'deki 2022'deki artış ile ilgili özel bir uygulama yapılması yönünde bir çalışma yapıldığı, önümüzdeki günlerde karar verildiğinde konunun kamuoyu ile paylaşılacağı belirtiliyor.

MTV'DE YÜZDE 16'LIK BİR İNDİRİM GERÇEKLEŞEBİLİR

Yapılan çalışmaya göre Erdoğan, kendisine verilen yetkiyi kullanarak 2022 artışlarını yüzde 36 olarak tespit edilen yeniden değerleme oranlarından değil, enflasyona yakın bir rakam olarak açıklayacak. Enflasyonun yüzde 20'ler civarında olduğu düşünülürse vatandaş için yaklaşık yüzde 16'lık bir indirim olacak.

Halen yollarda bulunan 25 milyon civarında aracın yapılacak düzenlemeden etkilenmesi bekleniyor.

Kaynak: Diğer

motorlu taşıtlar vergisi MTV otomobil